Jak si zajistit úspěch u žen  
Ženy v pozdní fázi svého měsíčního cyklu dávají přednost zdravě vyhlížejícím mužům.

Uvedené konstatování vyplývá z práce Dr Bena Jonese z University of St Andrews  ve Skotsku, který publikoval své poznatky ve Sborníku Královské společnosti,, což je vědecký časopis vydávaný  ve Velké Británii.
Pokus, který tento seveřan provedl spočíval v tom, že přesvědčil 600 žen ve věku dvacet let, aby se účastnily vyplňování dotazníku ve kterém odpovídaly  na otázky ve kterém stadiu menstruačního cyklu jsou, zda jsou v jiném stavu, zda berou antikoncepci a poté jim Jones ukazoval obrázky mladých mužů a nebo mladých žen a ony zatrhávaly, kterému z obrázků dávají přednost.
Jeden ze dvou předkládaných obrázků byl lstivě počítačovou grafikou maličko pozměněn tak aby kůže vypadala nepatrně opálenější a nebo aby oči osoby měly „ zdravou jiskru“. Druhý zase byl  retušován tak, aby ta samá osoba vypadala nepatrně pobledle a nebo aby se jí v očích zračil náznak šedi, což jsou příznaky horšího zdravotního stavu.


Trik světla
Ženy, které byly v jiném stavu, braly antikoncepční pilulky a nebo byly ve fázi cyklu mezi ovulací a menstruací (v luteální fázi, kdy je tělo pod řízením žlutého tělíska), jasně preferovaly „zdravější“ verze obrázků. Ve zbývající fázi byly jejich priority zcela jiné.

Tento výzkum byl pokračováním předešlého bádání téže pracovní skupiny ze Skotska, která již dříve publikovala, že ženy v době ovulace upřednostňují  tváře s výrazně vyvinutými  obličejovými svaly, většími čelistmi a  samozřejmě i bicepsy a vyvinutou muskulaturou po celém těle. Již v tomto jejich dřívějším bádání se potvrdilo, že během luteální fáze se preference žen mění  a že v určité fázi svého cyklu  začnou dávat přednost mužům vyhlížejícím dobrosrdečně a zabezpečeně.
Jones tyto oba jevy komentuje slovy: „Vše ukazuje na  to, že hormony vedou touhu žen tak, aby to co nejlépe vyhovovalo jejím plodům.“
Ovulující ženy, aniž by si to uvědomovaly,  tíhnou k robustním, energickým typům.V  pozadí tohoto jednání je třeba vidět prospěch za kterým je genetickou daná dobrá kondice případného potomka vzniklého z takového početí. Dobrá kondice jedinců byla v prahistorických dobách významným prvkem přežitelnosti tlupy. Podle stávajících poznatků ovulace chování skotských žen mění.  Příval hormonu progesteronu způsobí, že podvědomě začnou upřednostňovat partnera skýtajícího zabezpečení a péči vedoucí k dostatku výživy pro vyvíjející se plod. Pokud k početí nedojde, hladina progesteronu klesne, objeví se menstruace a cyklus se opakuje.
Vysoká hladina progesteronu se objevuje u žen v jiném stavu, nebo pokud berou antikoncepci a nebo ve fázi normálního cyklu kdy nad jejich tělem vládne žluté tělísko. Uvedené poznatky ale neplatí jen pro seveřanky. Švédská populace vlivem imigrace je směsicí národů a národností a protože Jonesův výběr žen v pokusu byl nahodilý, bez ohledu na rasu, lze mít zato, že poznatky platí obecně.
Nové Jonesovy pokusy dokládají že žena velmi dobře podvědomě vyhodnocuje zdravotní stav osob se kterými se v určité době dostává do kontaktu. Jones to vysvětluje tím, že ženy s vysokou hladinou progesteronu preferují zdravěji vyhlížející osoby (muže i ženy) proto, aby sebe  vyvarovaly případnému kontaktu, který by je ohrozil infekcí v době, kdy je jejich plod nejzranitelnější.




Oldřich Nový

Vlastně na tom nic není. Abychom získali ženu, tak to chce zapátrat v její kabelce a kouknout do diáře. V době její ovulace se pak napatlat Nubianem, vystavovat na odiv bicepsy a chovat se jako drsňák. Neuškodí zajít k zubaři aby nám trochu otekla tvář, pokud máme jemné rysy. Po většinu zbývající doby to ale chce  prsten s diamantem a nahodit výraz milovníka třicátých let typu Oldřich Nový. A pokud na Vás náhodou leze chřipka, nebo tak něco, možná tím vzbudíte ženin soucit, ale z hlediska začínajícího vztahu bude lepší  někam zalézt a překonat to v ústraní a sám.

Datum: 17.02.2005 09:07
Tisk článku


Diskuze:

Žádný příspěvek nebyl zadán

Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz