Každoroční konference se koná letos poprvé a naposledy  
Na Massachusetts Institute of Technology se v sobotu 7. května koná konference, které by se zájemci měli účastnit nesčetněkrát, i když se vlastně koná poprvé a naposledy.

 

Zvětšit obrázek
Místem konání neobvyklé konference se 7. května 2005 stává až na věky věhlasný MIT.

Věhlasný MIT přivítá na nádvoří svého East Campusu první a poslední Konferenci cestovatelů časem. Tato skupina lidí je totiž zřejmě jediná, která se může na jednom místě a v jednom čase scházet opakovaně, a je proto mrhání časem i energií pro ně pořádat opakované akce. Akci předcházela velmi intenzivní informační kampaň, protože potenciální cílová skupina se nachází desetiletí, ale možná i staletí nebo tisíciletí v budoucnu. Na rozdíl od konference, jež je záležitostí jednorázovou, představuje informační kampaň záležitost trvalou, neboť je potřebné zajistit, aby zpráva o konání konference přetrvala do budoucnosti, cestovatelé v čase ji objevili a vydali se do 7. května 2005 na souřadnice 42o 21´36,025´´ severní šířky a 71o05´16,332´´ západní délky. Základním cílem je, aby tato konference nikdy nebyla zapomenuta. Osel se ke kampani připojuje tímto příspěvkem.


Organizátoři akce se snaží proniknout s oznámení o konání konference do velkých deníků jeko je New York Times nebo Washington Post. Vyzývají spřízněné duše, aby zprávu zapsali na trvanlivý papír a vkládali ji do knih ve vědeckých knihovnách nebo tesali zprávu do kamenných desek.

 
Konference cestovatelů v čase, pokud se zdaří, se bude konat opět na stejném místě a ve stejném čase.

O konferenci by se mělo co nejvíce mluvit, aby se zpráva o jejím konáním předávala i ústní lidovou slovesností.



Cestovatelé v čase budou tuto událost navštěvovat opakovaně. Nejprve se vydá na konferenci jen hrstka dobrodruhů, ale ti se po návratu do své současnosti pochlubí zážitkem svým kolegům a příště už se vydá na konferenci větší skupinka. Nakonec by mohla mít konference proporce slavného hudebního festivalu ve Woodstocku.

Je vysoce pravděpodobné, že se ale současným návštěvníkům konference cestovatelé v čase neprozradí, protože to by mohlo vyvolat narušení příčinnosti v dějinách – událost známou všem milovníkům sci-fi jako chronoklasmus.

 

Datum: 03.05.2005 01:26
Tisk článku

Související články:

New Horizons míjí Triton     Autor: Tomáš Petrásek (01.04.2011)
Smí Rakušané topit uhlím?     Autor: Igor Tureček (17.04.2008)
Ig Nobel ceny 2007     Autor: Josef Pazdera (06.10.2007)
Budou se děti jmenovat „@“,...?     Autor: Josef Pazdera (19.08.2007)
Přehrajte si své geny třeba na piáno     Autor: Jaroslav Petr (03.05.2007)



Diskuze:

Jak je chytnout

Koščo,2005-05-31 09:03:43

Co vše co nemohlo existovat a platit platí a existuje od placky pro okamžitý přenos zatím fotonu .Otázka zní jak je lapit

Odpovědět

Nic moc

Reeve,2005-05-06 09:26:30

Na té konferenci jsem byl a řeknu vám - nic extra. Raději jsem se ani nezapojil do diskuse a jen tak očumoval...
A chlebíčky tam nebyly žádné, jen teplá cola.

Odpovědět

Ten nápad má šmrnc :-)))

Pavel Brož,2005-05-03 11:52:59

Mě se to líbí - je to hezké a hlavně originální :-)
Ty hrátky s myšlenkami na cestování časem mě přijdou jako něco, co tak trochu charakterizuje podstatu lidského ducha - konkrétně jeho nezdolnou snahu o dosažení nedosažitelného. Ač jsem k myšlence cestování časem skeptický, minimálně ve smyslu možnosti návratu do již proběhlé historie v témže (a ne třeba nějakém paralelním) prostoru, tak nelze upřít, že tyto myšlenkové experimenty jsou velice inspirativní. Prostě pokoušení se o zdolání nezdolatelných hranic k lidské povaze patří, a je to tak dobře.

Odpovědět


jedinej problém

annie,2005-05-04 20:31:15

na cestování časem, jak ostatně vědí všichni čtenáři kvalitní literatury, jsou slovesný časy;o) vy snad nečtete klasický sci-fi!

Odpovědět

Re: kdepak

Katka,2005-05-03 10:00:05

Možná by nebylo od věci nalákat je na nějaké nadčasové odměny (bony to asi nebudou), které by působily jako motivační prvek. Samozřejmě by cestovatelé podléhat určitým kritériím, jako například prokázat nadčasovou technologii. Nicméně bych ráda zdůraznila, že pokud by čirou náhodou někdo "opravdový" dorazil tak dorazí pouze letos a nyní, tudíž budeme paradoxně první kdo bude vědět kdo všechno tu byl..narozdíl od samotných cestovatelů, kteří se to dozvědí následovně po svém rozhodnutí sem odcestovat a příjezdu na konferenci.

Odpovědět

Mno

Katka,2005-05-03 09:50:32

Vzhledem k mému známému odporu k myšlence času jako takového, mohu pouze konstatovat, že se na konferenci bude pohybovat velké množství psychicky narušených jedinců, kteří dostanou šanci ventilovat své schizofrenické tendence.. a samozřejmě spousta zřízenců z ústavů pro choromyslné, není nad jarní sklizeň. :)

Odpovědět

kdepak

pavel hoser,2005-05-03 09:30:00

kdepak, na konferenci bude spousta lidi. spousta zvedavcu bude fabulovat, z jake ze jsou doby, protoze budou zvedavi na jine chrononauty. nakonec si kazdy pouze u sebe bude moci byt jist, ze je podvodnik, u ostatnich zustane prichut podivne nejistoty "bylo-nebylo" (protoze pokud nekdo bude o sobe rikat, ze je zvedavec, je to nejspis tak, ze je to chrononaut, ktery se maskuje...)

Odpovědět

Nepřímý důkaz

Katka,2005-05-03 09:26:05

Je jasné, že nikdo nepřiletí. Tudíž chlebíčky a kaviár zůstane.. Jenom škoda, že to zavilé příznivce možnosti cestování v čase nepřesvědčí, že to není možné. :)

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz