Nadějná vakcína proti AIDS  
Švédská HIV vakcína vyvinutá vědci z Karolinska Institutet a dalšími dvěma spolupracujícími švédskými institucemi je na nejlepší cestě stát se tím, co by mohlo zastavit šíření AIDS. Vakcína je v prvním stádiu testů a ty jsou velmi nadějné. Ukázalo se, že u více než 90% vakcínovaných osob se vytvoří protilátky proti viru HIV.

 

vir HIV

Viry jsou submikroskopičtí intrabuněční parazité obsahující ve své nukleové kyselině komplex genetických informací nezbytných pro nezávislou reprodukci v hostitelských buňkách. Ten který způsobuje chorobu AIDS se jmenuje HIV, náleží k tzv. retrovirům, což je skupina RNA virů mající schopnost vytvořit podle své RNA řetězec DNA a ten vložit do genomu buňky. Infekční částice HIV sestává z molekuly RNA, enzymu zpětné transkriptázy (je zodpovědná za přepis RNA do DNA), enzymu integrázy (zodpovídá za začlenění nově vzniklé DNA do DNA buňky), kapsidy a membrány z dříve infikované buňky, obohacené o glykoproteiny gp120 a gp41, sloužící k identifikaci vhodné buňky a usnadnění průniku do ní. I když choroba byla poprvé diagnostikována dříve než před dvaceti lety, boj s ní je zatím marný a všichni nakažení umírají.

 

Zvětšit obrázek
a jedna z jeho každoročních tří milionů obětí.


Vakcínu vyvinuli v Institute for Infectious Disease Control a zkouší se na zdravých dobrovolnících ve Švédsku. Zkouší se zda nebude mít vedlejší účinky a také různé způsoby její aplikace. Jde o vakcínu, které se říká genetická vakcína. Principem je užití úseků DNA tvořené virem HIV. Jde o tu část  genetického kódu, která spustí tvorbu virových proteinů, tedy toho, co provokuje imunitní systém k tvorbě protilátek.  

Britta Wahren: „90% imunizovaných osob získalo po naší vakcinaci proti viru HIV protilátky"

Zkoušky probíhají se třemi aplikacemi vakcíny. Přitom se nejedná o injekční formu. Aby umocnili efekt tvorby protilátek, zkouší vědci i čtvrté podání vakcíny. K vakcinaci se používá virus planých neštovic, který lidský organismus vnímá jako velkou hrozbu a tvoří proti němu snadno protilátky. Jde o geneticky modifikovaný virus, který je „vykuchaný“ a je do něj vpravena část genetické informace z viru HIV. Část, která kóduje tvorbu zmíněného proteinu charakteristického pro HIV viry. Takto upravený virus byl pro potřeby Švédů sestaven v USA. Podle profesorky Britty Wahren je jejich nová vakcína spolu s imunizačním schema skládajícím se ze čtyř  kroků, cestou, která dovoluje ochranu proti oběma typům HIV virů, které se vyskytují jak v Africe, tak na západě (HIV-1 a  HIV-2). K tomu je nezvykle účinná, protože ve více než 90% případech se u pokusných osob dostaví imunitní odpověď. Vakcína je také dobře snášena.

Výsledky o zkouškách nové vakcíny byly presentovány na právě probíhající konferenci v Amsterodamu, která je HIV problematice věnována. Podle profesorky Gunnel Biberfeld, která je vedoucí projektu, se ještě letos začne s ověřováním účinnosti vakcíny v Tanzánii.

 


Poznámka: Od roku 1985, kdy se AIDS v Česku  začal sledovat, bylo odhaleno 891 infikovaných osob. U 202 se již rozvinulo onemocnění AIDS. Podle mínění představitelky Národní referenční laboratoře bude počet nakažených u nás neustále stoupat.

 

Datum: 03.09.2006 04:38
Tisk článku

Související články:

Sexuální přenos HIV v přímém přenosu     Autor: Josef Pazdera (14.05.2018)
Nový způsob boje proti HIV     Autor: Josef Pazdera (19.04.2018)
Rakovina, kterou přinesla tasemnice     Autor: Stanislav Mihulka (09.11.2015)
Ženy před HIV ochrání speciální „prstýnek“     Autor: Josef Pazdera (01.10.2013)
30 rokov od objavenia vírusu HIV, ktorý spôsobuje AIDS     Autor: Matej Čiernik (21.09.2013)



Diskuze:

AIDS reappraisal

Tom,2006-09-04 10:28:23

A co hovorite na tuto teoriu??
/>
http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_reappraisal

Odpovědět


nevím

lev,2006-09-04 12:50:37

Tome, já tak moc neumim anglicky, napiš to jako článek, ať víme o co jde. Díky za mnoho dalších středoškoláků. Laďa.

Odpovědět


v základě

pavel,2006-09-04 15:39:40

Jde o to, že jsou určité pochybnosti o přímým propojení HIV a AIDS, případně o samotné existenci HIV, že samotný HIV nestačí k vyvolání AIDS, že AIDS není infekčního původu a podobně. (skupina není jednotná) Myslim, že se o tom dá najít dost i v češtině.
Ono je to opravdu dost podivný. Například testy na aids jako takový neexistují, testují se jeho bílkoviny a protilátky těla. A zatímco například v jednom státě stačí na označení pozitivní třeba dvě, v jiným státě jsou to třeba čtyři. Není bez povšimnutí, že africký země mají v tomhle ohledu nejpřísnější normy. Navíc tam často nejsou peníze ani na jeden z testů, takže se často diagnostikuje AIDS jen podle typických nemocí které ho provázejí, bez jakýchkoli testů. Rozšíření HIV je nejspíš v rozvojových zemích dost přeceněné.

Odpovědět


AIDS reappraisal

Tom,2006-09-11 16:10:37

tu je preklad z jedneho dokumentu od Dr. Duesberga (AIDS reappraisal movement):


10 VEDECKYCH DOVODOV, PRECO HIV NIE JE PRICINA AIDS

1. HIV (ako aj ostatne virusy) je neskodny potom ako imunitny system pouzije protilatky

HIV je retrovirus, retrovirusy sa reprodukuju v procese znamom ako 'Reverse transcription' ich ??????? (vybezky) sa pripevnia na povrch T-lymfocitu(druh bielej krvinky), preniknu do neho a vlozia svoje RNA geny do DNA lymfocitu. Ako sa T-lymfocity mnozia, nove virusy sa uvolnuju a idu sa reprodukovat do dalsich T-lymfocitov. Ako vsetky virove infekcie, aj HIV sa reprodukuje rychlo, okamzite ako nakazi telo, sposobujuc slabu horucku. Ale priroda dala ludskemu telu zabudovanu obranu zvany protilatky - tieto male proteinove molekuly su vytvarane B-lymfocitmi (biele krvinky) na najdenie a zabitie utociacich infekcii ako HIV.
Ironicky, ked je osoba testovana na HIV, tak sa netestuje vyskyt virusu ale vyskyt protilatok, kt. boli vytvorene na jeho zastavenie. Ked je osoba testovana pozitivne na HIV tak vyprodukovala vlastne protilatky, takze je imunna voci virusu. vsetky infekcne choroby musia porazit protilatky imunitneho systemu aby zabili hostitela. Nie su zname ziadne choroby ktore by sposobili ochorenie potom ako protilatky vykonali svoju pracu.
Kazdy student biologie by sa mal pytat, preco tento zakladny fakt vedy bol postaveny na hlavu v pripade HIV. Danovy poplatnici by sa mali pytat, preco sme stravili 12 rokov a miliardy dolarov na vyvin vakciny proti HIV, ked najlepsia mozna vakcina uz existuje, ked je osoba testovana pozitivne.



2. HIV nezabija T-lymfocity ktore nakazi

AIDS pacienti stracaju T-lymfocity a pretoze toto su bunky ktore HIV napada predpokladalo sa ze ich aj zabija. Ale iba v specialnych laboratornych podmienkach retrovirusy zabijaju svoje hostitelske T-lymfocity. V skutocnosti Robert Gallo a ostatny vyskumnici AIDS pouzivali T-lymfocity na rast(mnozenie) virusu HIV, pretoze T-lymfocity ziju celkom zlucitelne s HIV. Retrovirusy nezabijaju bunky ktore nakazia.

3. HIV nenakazi dostatok T-lymfocitov aby spozobil AIDS

Aj keby HIV zabijal T-lymfocity kt. nakazi, nenakazi ich dostocne vela aby sposobil AIDS. Kratko potom ako protilatkova obrana dostane HIV pod kontrolu, miliardy ciastociek virusu sa stanu necinnymi a zacnu sa stracat. Okrem toho virus HIV napadne iba jeden z 1000 T-lymfocitov a niekedy iba 1 zo 100000. Na druhej strane, T-lymfocity sa dokazu reprodukovat rychlostou 5% za den. Jednoducha matematika dokazuje, ze HIV nemoze nakazit dostatok T-lymfocitov aby ich vyhubil a vyradil cely imunitny system. Dokonca podporovatelia HIV priznavaju, ze tato nizka miera infekcie T-lymfocitov je vyzvou kt. treba vysvetlit.


4. HIV nema ziaden gen sposobujuci AIDS

HIV nema zieden specificky gen alebo geneticku pricinu aby sposoboval AIDS. Vsetky retrovirusy maju iba 3 hlavne geny(GAG, ENV a POL) a iba 6 vedlajsich genov. Pretoze geny a geneticke sekvencie su tak limitovane v tychto jednoduchych malych virusoch, potrebuju vsetky geny na replikaciu. HIV je geneticky takmer identicke s ostatnymi retrovirusmi. Iba malo ludi vie, ze existuje az 50-100 roznych retrovirusov, kt. nakazia kazde zdrave ludske telo. Vsetky maju 3 hlavne geny a vsetky su dostane pod kontrolu protilatkami po nakaze. HIV sa nesprava inak ako ostatne retrovirusy. Takze otazka znie, ak ziaden z tychto retrovirusov nesposobuje choroby, preco by mal HIV? Alebo naopak, ak HIV sposobuje AIDS preco nie ostatne?


5. Neexituje ziadna vec ako 'pomaly virus'
Bolo nam povedane, ze HIV je 'pomaly virus', ktoremu o 10-12 rokov po nakazeni spozobi AIDS. Jediny moznost ako toto vysvetlit je ze HIV prisudime magicke schopnosti reaktivacie, mutacie, migracie a hibernacie. Tieto hypotezy 'pomaleho virusu' boli vyslovene vedcami ako Gajdusek a Gallo kt. ich pouzili na ziskanie casu ked ???? ???? ????. Svoje hypotezy 'pomaleho virusu' zalozili na studiach 'Epstein-Barr' ktore sa domnievali ze rakovina sa vytvori 10 rokov po infekcii a na Virusoch Herpesu, kt. sa schovavaju a potom znovunakazia osoby, s potlacenou imunitou. Ale tieto sa velmi lisia od HIV, pretoze v oboch pripadoch mozu byt najdene velke mnozstva aktivneho virusu sposobujuce specificke priznaky. V uplnom kontraste s tymto, bolo povedane ze HIV je neaktivny a sposobuje 30 roznych chorob 10 rokov neskor z ktorych ziadna nie je specificka pre samotne AIDS.
Dr. Peter Duesberg hovori: "Neexistuje ziadna vec ako pomaly virus, iba pomaly virologovia" "Virusy, vratane retrovirusov sposobuju chorobu v priebehu dni, tyzdnov alebo najviac mesiacov po nakazeni. A tento cas nie je ziadne zahadne cislo, ale toto cislo je to priama funkcia casu vytvarania tohoto virusu, casu kt. virus potrebuje na nakazenie bunky a na generovanie novych virusov. A to plati pre vsetky ludske virusy kt. pozname, vsetky, vratane HIV a vratene vsetkych retrovirusov. V najdlhsom pripade trva infekcia virusom HIV 3 tyzdne, takze vsetko co by mohol virus teoreticky sposobit, sa musi odohrat v tejto dobe, inak to nie je sposobene virusom. A v pripade AIDS sa zo zaciatku(1984) hovorilo o takzvanej minimalnej latentnej dobe 1 roka a teraz(1996) to zvysili na 10-12 rokov. Inymi slovami ziskavame vela, vela casu na nieco ine na sposobenie choroby ktora je prisudzovana virusu. Po 12tich rokoch a miliardach USD z americkeho rozpoctu, nehovoriac o sukromnych vyskumoch, nie je ani zablesk svetla v tejto otazke preco trva 10 rokov po infekcii kym prepukne choroba. V skutocnosti je to nemozne."

6. HIV nie je novy virus, takze nemoze sposobit novu epidemiu
Pripady AIDS narastali dramaticky -
1980: 0
1981: 335
1984: 9015
1988: 55388
1992: 141233
1995: 460975 (zdroj: CDC June 1995)
takze vedci sa domnievali, ze to bolo sposobene rychlim rozsirenim noveho virusu do populacie. Takze HIV by musela byt nova nakaza aby sposobila nedavnu epidemiu AIDS. Oponenti HIV-AIDS teorie pokladaju podstatne otazky: Ako stary je HIV? A kde sa zobral? Peter Duesnerg tvrdi ze virus HIV je velmi stary - za pouzitia zakladnych sposobov datovania virusov, nachadzajucich sa vo Farrovom zakone.
Peter Duesberg:"Farr bol britsky epidemilog 19 storocia, kt. tvrdil ze ked sa v populacii objavi nova epidemia, jej narast je exponencialny, ako napriklad sezonna epidemia chripky, to je to co hovori Farrov zakon."

Farrov zakon (Farr's law) vysvetluje, ze HIV nakazievavalo kazdu generaciu po starocia bez sposobenia AIDS.

Takze HIV nie je novy virus, a mnoho ludi kt. maju nan protilatky, ho ziskali ??????lne alebo od svojich matiek, nie zo spinavych ihiel alebo nechraneho sexu, a zili po starocia bez AIDS.




7. HIV nesplna Kochove postulaty

Univerzalny test pouzivany vedcami na urcenie ci chorobu sposobuje virova infekcia, bol navrhnuty pred viac ako 100 rokmi Robertom Kochom, kt. objavil bakteriu kt. sposobuje tuberkulozu. HIV nesplna tento test.
Kochove postulaty hovoria:
1. Organizmus musi byt najdeny vo vsetkych pripadoch choroby. (aktivne sa mnoziaci vo velkych mnozstvach)

2. tento zarodok musi byt izolovany od hostitela a 'pestovany' v roztoku

3. musi sposobit rovnaku chorobu po vlozeni do noveho zdraveho hostitela

4. musi byt najdeny ako 'dospieva'(mnozi sa) v novonakazenom hostitelovi.

HIV nesplna postulat cislo 1 pretoze 10-20% pacientov s AIDS nema vobec HIV. Ked je HIV najdny, tak len v malych mnozstvach a necinny.

HIV splna postulat cislo 2 iba po formalnej stranke. Nemoze byt izolovany, ale treba velke mnozstva bunkoveho tkaniva aby sme ho nasli. Potom rozne chemicke procesy su potrebne na reaktivaciu virusu. Naproti tomu velke mnozstvo aktivneho virusu moze byt najdene pri inych chorobach.

HIV nesplna postulat cislo 3 pretoze HIV nesposobuje AIDS v testovanych zvieratach ako simpanzy a co je dolezitejsie zdravotny pracovnici nechtiac nakazeny HIV zriedkavo dostanu AIDS pokial neuzivaju rekreacne drogy a AZT!
Robert Gallo('objavitel' virusu HIV) tvrdi, ze Kochove Postulaty su stare a mimo modernu medicinu, ale tieto postulaty presli skuskou casu a vedci, kt. ich ignorovali a obisli urobili chybny krok. Choroby, kt. nepresli Kochovimi postulatmi a preukazalo sa, ze nie su infekcne: Scurvy, Beri-Beri, Pelegra, SMON(Japan), Virus-Cancer('rakovinovy virus'). Vsetky ignorovali Kochove Postulaty a u vsetkych sa preukazalo ze nie su infekcne.


8. AIDS zostal v povodnych rizikovych skupinach po viac ako 12 rokov

Ked zautoci infekcna epidemia, zacina v malych zhlukoch a potom sa siri do celej populacie. Ak sa choroba nesiri, musi byt sposobovana niecim neinfekcnym. HIV/AIDS Surveilance Report potvrdil ze AIDS sa nerozsiril do populacie vo velkom a ze zostava v povodnych rizikovych skupinach. Rizikove skupiny tvoria 97% vsetkych pacientov s AIDS - Homosexuali 62%, uzivatelia vnutrozilnych drog 32%, hemofilici 1%, pacienti s tranfuziou 2% a ostavaju rovnake aj po 10-tich rokoch. Zostavajuce 3% pacientov s AIDS mimo tychto rizikovych skupin su tvorene ludmi, kt. trpia nedostatocnou imunitou a jednoducho su tiez nakazeny HIV. Keby bol AIDS naozaj sposobovany virusom, mnozstvo ludi nezapadajucich do riz. skupin by rastlo nad 3% ako by sa choroba sirila.
Ale AIDS sa nepodarilo rozsirit takisto do zenskej populacie. Ked sa zacalo testovanie brancov do americkej armady(v r.1985-1996) zistil sa prekvapujuci fakt - infekcia HIV bola rovnomerne rozdelena medzi muzmi a zenami (50:50). Malo by teda nasledovat, ze AIDS bude takisto ronomerne rozdeleny medzi pohlaviami. Avsak 90% pacientov s AIDS v USA su muzi. Toto by mohlo vysvetlovat preco vnutrozilove uzivanie drog je viac suvisi s AIDS viac ako infekcia. V USA muzi uzivaju viac ako 80% tvrdych drog a medzi zenami s AIDS 60% z nich uziva tvrde drogy.
Ako plynie cas, kazda infekcna choroba si vybera dan na doktoroch, sestrach a ludoch pracujucich z nakazenymi. Tu sa AIDS takisto nesiri.


9. Medzinarosny profil pacientov s AIDS je nekonzistentny

Choroba zalozena na mikroboch by posobila na populaciu po celom svete rovnako. Napriklad prepuknutie cholery v Hondurase by malo podobny priebeh ako v Indii. Ale statistiky AIDS su kompletne odlisne v USA a zapadnych krajich a Afrike. V USA su 90% pacientov muzi, ale v Afrike sa AIDS vyskytuje v rovnomerne medzi pohlaviami. V USA je 97% pacientov s AIDS v rizikovych skupinach ale v Afrike nie su vobec ziadne rizikove skupiny a vyskytuje sa nahodne v populacii. V USA 62% 'AIDS-ovych chorob' je sposobenych mikrobmi, v Afrike je to 90%.
V Afrike je 14 milionov ludi nakazenych HIV (zdroj: WHO, est. June 1996)

Koli podvyzive a ostatnym zdravotnym podmienkam prospesnych pre AIDS by miera AIDS mala by 14 krat vyssia v Afrike ako v USA. Mamiesto toho, u ludi s HIV v USA sa rozvinie AIDS asi 10-20 krat rychlejsie(zdroj: CDC WHO).
Oficialne dokumentovane pripady AIDS ot potvrdzuju:
USA: 513486 (zdroj: U.S. Centers for Disease Control, dec. 1995)
Afrika: 442735 (zdroj: WHO, jun. 1996)
Takze otazka znie: Preco sa epidemia AIDS sprava to rozdielne v industrializovanom svete? Jedno dobre vysvetlenie je, ze HIV nesposobuje AIDS a skutocne priciny su tvrde drogy uzivane hlavne v USA a Europe.
Dr. Duesberg: "Africka epidemia je kompletne ina, postihuje muzov a zeny rovnako, v USA je AIDS z 90% u muzov v Europe takisto, to je epidemiologicky tak rozdielne ako den a noc. 50% v porovnani s 90-timi percetami to je uplne rozdielne, to je uplne ina epidemia a choroby(sposobene AIDS) su takisto velmi rozdielne. Takze z klinickeho a epidemiologickeho hladiska su tieto 2 epidemie velmi odlisne. V Afrike AIDS nepostihuje rizikove skupiny, ako homosexualov a uzivatelov vnutrozilnych drog, su to proste chudobny ludia, bez beznej vody, bez supermarketov, bez doktorov."

Londynske Sunday Times sa pytaju: "Je AIDS v afrike mytus?" (NEVILLE HODGKINSON, z`3. Oktober 1993) http://www.newsint-archive.co.uk/pages/S.asp?
'Choroby sposobene AIDS' v Afrike su tie iste choroby, kt. trpeli ludia v Afrike aj predtym, jediny rozdiel teraz je, ze sa im hovori 'choroby sposobene AIDS' - potomto WHO a OSN zacali posielat peniaze. Ak by sa to volalo hnacka, co je nove na hnacke v Afrike? Ale ak to je 'hnacka sposobena AIDS' tak USA posielaju peniaze.



10. AIDS sa vyskytuje aj bez HIV infekcie. Vacsina ludi s HIV nikdy nedostane AIDS.

Dokazy o podpore HIV teorie su zalozene vyhradne na korelacii. Pretoze virus je casto nachadzany vo vacsine pacientov s AIDS, predpokladalo sa, ze HIV sposobuje AIDS. Ale tento logicky predpoklad je plytky, pretoze korelacia nedokazuje pricinu. Priklad: pritomnost virusu HIV u pacientov s AIDS nie je dokazom priciny rovnako ako pritomnost vtakov na elektrickom vedeni nedokazuje ze vtaky sposobuju elektricke vypadky, tieto udalosti spolu iba koreluju.
Takze ak je HIV iba neskodny cestujuci virus, kt. iba koreluje s ostatnymi skutocnymi pricinami AIDS, mali by sme vidiet 2 veci:
1. Ludia s AIDS nenakazeni virusom HIV
2. Ludia nakazeny HIV, kt. su zdravy a nedostanu AIDS.
A to je presne to co sa deje. Co je takisto dolezite, je ze u rozdielnych rizikovych skupin sa rozvinu rozdielne choroby. Preco by mal AIDS sposobovat jednu skupinu chorob u uzivatelov vnutrozilnych drog(Tuberkuloza. Wasting Syndrome) a inu skupinu u homosexualov(Kaposi's Sarcoma, Cytomegalovirus)? A nakoniec HIV nie je pricina, ale posobia ti ine priciny.
Mozeme najst tieto 'specificke AIDS choroby' v rizikovych skupinach u ludi kt. nemaju HIV? Odpoved je jednoznacne ano. Choroby ako Kaposi's Sarcoma a Cytomegalovirus su casto nachadzane u mnohych homosexualov, kt. nemaju HIV! Ale tito muzi maju jedneho spolocneho menovatela: pouzivanie dusikovych inhalatov ako afrodiziakum, kt. su imunosupresivne(potlacaju imunitu). Tisice americkych uzivatelov vnutrozilnych drog, kt. su nie su nakazeny HIV, dostanu tu istu tuberkulozu, 'Wasting Syndrome' a zapal pluc a navyse stracaju CD4 T-lymfocity rovnako ako ti, kt. su HIV pozitivni. Pomala smrt, kt. pripomina AIDS u zavislych na heroine, bola pozorovana a dokumentovana v medicinskej literature od roku 1898.
Takze v tychto dvoch rizikovych skupinach, kt. pokryvaju takmer 90% pripadov AIDS v USA , sa vyskytuju ine faktory, kt. mozu sposobit AIDS a aj sposobovali ho po mnohe roky.
Dr. Peter Duesberg hovori, ze existuje 4621 dokumentovanych pripadov AIDS bez HIV a toto cislo je omnoho menzie nez v skutocnosti moze byt. Dr. Peter Duesberg: "4621 pripadov - to bolo v r. 1993, mezdicasom(1996) by sa toto cislo mohlo lahko dostat nad 5000, ale toto cislo nerastie tak rychlo ako by mohlo resp. malo, pretoze pokial je ma osoba klinicku diagnozu AIDS a je HIV negativna, tak sa neobjavi v narodnych statistikach AIDS, povedia jednoducho ze to nie je AIDS ale konkretne choroba. Nie je to AIDS, pretoze osoba nie je HIV pozitivna. Takze tieto pripady sa datuju do skoreho obdobia HIV a AIDS, v 80-tich a skorych 90-tich rokov, kedy sa ludia prirodzene pytali, ci sa HIV nachadza vo vsetkych pripadoch AIDS. A nahlasili 4621 pripadov AIDS bez HIV, kt. mozem lahko najst, a mnohe sa odvtedy nazhromazdili, ale nie tak vela, pretoze ludia dnes vedia co povedat a co nepovedat aby prezili."
Oficialna definicia AIDS je navrhnuta tak, aby eliminovala pripady AIDS bez HIV.
Definicia AIDS podla CDC:
- ak ma osoba 'Kaposi's Sacroma' + HIV protilatky jedna sa o AIDS
ak ma osoba 'Kaposi's Sacroma' bez HIV jedna sa o 'Kaposi's Sacroma'

- ak ma osoba Zapal pluc + HIV protilatky jedna sa o AIDS
ak ma osoba Zapal pluc bez HIV jedna sa o Zapal pluc

- ak ma osoba Demenciu + HIV protilatky jedna sa o AIDS
ak ma osoba Demenciu bez HIV jedna sa o Demenciu

Dr. Duesberg: "To je ich definicia. Neexistuje ziadna choroba specificka iba pre AIDS, narozdiel od inych mikrobov, kt. sposobuju specificke choroby, rovnako ako hudobny nastroj sposobuje specificky zvuk, AIDS nesposobuje specificky zvuk. AIDS sposobuje, resp. veri sa ze sposobuje 30 predtym znamych chorob, pokial je osoba HIV pozitivna, a pokial nie je, tak je zodpovedna povodna pricina choroby. To je oficialna definicia AIDS, nie moj vtip."
Tato oficialnej definicie AIDS umelo vytvara takmer 100% korelaciu medzi HIV a AIDS a pomatajte, ze oficialna HIV hypoteza je zalozena vyhradne na korelacnych dokazoch.
Kritici hovoria, ze tato 'korelacia' nie je objektivna alebo vedecka a ze je klamlivo seba-naplnajuca.

Nakoniec, najviac presvedcujuci argument proti HIV - miliony ludi po svete, kt. maju HIV a neochoreju. Toto je velmi zjavne v Afrike, kde 97% ludi je zdravych a nedostali AIDS:
pocet nakazenych HIV (v Afrike): 14 milionov
HIV bez AIDS: 97%

dokumentovane pripady AIDS: 442735
HIV s AIDS: 3% (zdroj: WHO 95-96)

Takisto v USA je 1-1.5 miliona nakazenych HIV od roku 1984 ale iba pol miliona nahlasenych pripadov AIDS (zdroj: CDC).

Je evidentne, ze HIV nesposobuje AIDS vo vacsine pacientov, a tento dokaz silnie kazdym rokom. Svetove statistiky:
pocet HIV nakazenych: 28.1 miliona
pocet pripadov AIDS: 1.4 miliona
pocet HIV pozitivnych bez AIDS: 95% ! (zdroj: WHO, June 1996)


Odpovědět

prirodzena cesta

Andrej,2006-09-04 08:43:01

Hmm, takze prirodzena cesta na vniknutie klasickeho virusu.
Len s tym okom by som si nebol az taky isty - slzy su velmi dobre antibiotikum, neucinkuju nahodou aj antivirovo?

Odpovědět

Sposob vakcinacie

Andrej,2006-09-03 14:59:31

Zaujimalo by ma ako sa realne prevadza vakcinacia. V clanku sa pise "Přitom se nejedná o injekční formu." ale nie je to dalej vysvetlene.

Odpovědět


vakcinace

Josef Pazdera,2006-09-04 00:36:48

Genetické vakcíny se aplikují na sliznice. Používá se vdechnutí aerosolu, nebo nakapání roztoku na nosní sliznici. U pokusných zvířat se někdy používá i kapka do spojivkového vaku.

Odpovědět


viz. ockovani proti planym nestovicim

rn,2006-09-04 13:47:02

vzhledem k tomu ze se pouziva virus kravskych nestovic, predpokladl bych stejny zpusob aplikace jako pri ockovani proti planym nestovicim (vetsina z nas ma jeste hvezdicovitou jizvu na pazi) tj. lehkym skrabnutim jehlou na kuzi a alikaci vakciny na takto narusenou pokozku

Odpovědět


;-D

chicco,2006-09-06 10:31:42

ockovani proti planym nestovicim ;-DDDDD

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz