Dobrý pohlavní styk trvá minuty  
Uspokokojivý pohlavní styk trvá od tří do třinácti minut, což je v rozporu s oblíbenou fantazií o potřebě celých hodin sexuálních aktivit. Alespoň tak to tvrdí průzkum amerických a kanadských sexuologů.

Výzkumníci Eric Corty a Jenay Guardiani z Penn State vedli průzkum, jehož výsledky budou publikovat v květnovém čísle Journal of Sexual Medicine, u 50 řádných členů Společnosti pro sexuální terapii, mezi kterými byli psychologové, lékaři, sociální pracovníci, terapeuti z manželských poraden a zdravotníci, kteří se během několika předchozích desetiletí setkali s tisícovkami pacientů.

 

 

Eric Corty

Třicet čtyři osob (tj. 68 procent) ze skupiny zhodnotilo rozpětí trvání jednoho pohlavního styku od průniku penisu do pochvy po ejakulaci, které považují za dostačující, vytoužený, příliš krátký nebo příliš dlouhý.
Z odpovědí terapeutů byly stanoveny průměry a ty definovaly časová rozmezí, při kterých mohli pohlavní styk označit za: „dostačující“ 3 až 7 minut, „vytoužený“ 7 až 13 minut, „příliš krátký“ 1 až 2 minuty a „příliš dlouhý“ 10 až 30 minut.

 

„Mužské nebo ženské hodnocení jeho nebo její sexuální činnosti stejně jako partnerova záleží na osobním mínění vycházejícího zčásti ze sociálního poselství, formálnosti a neformálnosti,“ řekli výzkumníci. „Bohužel, dnešní obecné mínění, často utvrzované médii, posílilo v lidech vnímání stereotypů, týkající se sexuálních aktivit. Mnoho mužů a žen zřejmě uvěřilo vyfantazírovaným vzorům velkých penisů, skálopevné erekci a celonočnímu souložení.“
Při posledním výzkumu se zjistilo, že velké procento mužů a žen, kteří byli dotazováni, si přáli sex trvající déle než třicet minut.

 

„Vypadá to jako ta nejlepší pozice na cestě ke zklamání a nespokojenosti,“ řekl vedoucí studie docent psychologie Eric Corty. „U tohoto průzkumu jsme doufali, že se nám podaří rozehnat takovéto fantazie a dodat sebedůvěru mužům a ženám prostřednictvím reálných dat o přijatelném pohlavním styku, a tak předejít sexuálním zklamáním a poruchám.“

 

Tento průzkum by tak mohl mít svůj vliv na léčbu osob se sexuálními problémy.
„Jestliže se pacient zajímá především o to, jak dlouho by měl pohlavní styk trvat, pak by tato data mohla pomoci při rozhodnutí, zda přesunout pacienta ze skupiny s fyzickými poruchami a léčit jej od počátku v poradně místo medikamenty,“ poznamenal Corty.


Zdroj: Penn State.

 

 


 

Poznámka osla: „Často jako vrabec, dlouho jako kanec a krásně jako koňovití“.

 

Datum: 04.04.2008
Tisk článku

Související články:

Proxima Centauri znovu běsní     Autor: Tomáš Petrásek (23.04.2021)
Čtyři z deseti "Ts" žen mají HIV     Autor: Josef Pazdera (19.04.2021)
Kariérní postup doprovází zmenšení mozku     Autor: Josef Pazdera (17.04.2021)
Sex a násilí v době covidové     Autor: Josef Pazdera (29.05.2020)
Mimomanželský sex 500 let zpátky     Autor: Josef Pazdera (15.11.2019)



Diskuze:

obsah

SB,2008-04-18 16:29:00

Je tu pár pěkných postřehů, ale většinu diskuse zabírají něco jako monology p. Galajdové (mimochodem bez diakritiky), ve kterých si párkrát protiřečí a vůbec dělá dojem, že ani neví, co chce (mezi ženami nejde o ojedinělý jev). Kdyby to byla pravda, co tu píše, pak by snad ani nemělo smysl nějaký vztah se ženou rozjíždět...
Takže bych poprosil, zda se tu nepohybuje v okolí nějaký psycholog, který by nám její texty a tím i problém osvětlil.

Odpovědět

dlouhá předehra, krátký sex

ad,2008-04-11 18:28:18

to je můj přístup (jsem muž). Předehra je vždy zajímavější, už proto, že je to hra :-) Lidé si rádi hrají. Navíc se v předehře nejvíce uplatní fantazie, a to je prý nejdůležitější ženská erotogenní oblast :-)
Dlouhý sex (tj. přímo soulož) je docela únavný, namáhavý, a vlastně nudný (furt to samý dokola, že jo).
Samotná schopnost mít dlouhý sex vlastně znamená, že člověk není moc vzrušený/vzrušivý, jinak by to nevydržel. Pokud jsou partněři opravdu těsně před vrcholem (tam má snad smysl celou věc prodlužovat), tak potřebujete podnětů velmi málo, jinak jste hned za vrcholem.
Že bych vydržel v maximálním vzrušení hodiny souložit (a udržet i partnerku v podobném vzrušení), tak to nedovedu. A pokud nejste při souloži zas tak moc vzrušení, tak proč to prodlužovat? Opakovaná soulož taky není řešení - člověk se postupně vybíjí.
To je pouze můj postoj, ostatní nehodnotím.

Odpovědět

Pro Ninu a Eriku

zdena galajdova,2008-04-08 10:37:02

Takze to zrekapitulujeme, mile damy,
1.- od zacatku pisu, ze delka pohlavniho styku neni vubec dulezita, ze vyznamnou roli hraje ochopa muze zabyvat se zenou pred a po styku a jeho ochota zenu uznavat, ci ji alespon lichotit.(cili neodbiham od tematu)
2.- roli hraji i dalsi faktory jako postaveni muze (medvedar kontra veverkar), protoze zena bez starosti a financne zabezpecena, ktera se nemusi sttresovat, kde sezene penioze na to ci ono, je sexualne uvolnenejsi, protoze neni stresovana a podrazdena kazdodennimi financnimi problemy a nemusi vecer udrena a ulitana jeste po diskuzi o financich a nutnych nakupech ci opravach, pracne prehazovat vyhybky (to je obrazne mile damy, nemluvim o lokomotivach) na sex. Dobre naladena zena nepotrebuje tak dlouho rozehrivat (obrazne, damy...)(to take neni odbihani od tematu)
3.- Netusim, jak Nina prisla na to, ze mam doma medvedare, ja ho nepotrebuji, sama jsem dobry lovec.... abyste obe pochopily, ja bydlim sama... proto ten hrebcinec, jasne ? (ten je prosim rovnez obrazne) :-)
4.- Je mi zahadou, proc si Nina mysli, ze jenom obezni chlap je bohaty, znam spoustu stihlych a dobre zabezpecenych fesaku :-)))
5.- A proc by se mel podsadity chlap hned potit, mi neni jasne...
6.- nechapu, proc si Vy, Eriko myslite, ze mam obavy, ze by ml Nina mohla vlezt do reviru? To bylo obrazne... ona na muj revir proste nema... :-))) Myslela jsem.... ale to byste Vy asi tezko pochopila....
7.- proc si Eriko myslite, ze na Ninu utocim? ja jsem jenom znechucena jejim nechutnym utokem na - jak ona rika - "upocene plesouny" - to je prece nechutne.... on treba takovy rozlozity chirurg bez vlasu a s brylemi, ji muze treba zachranit zivot a na svou zenu muze byt velmi nezny... a stopadesatikilovy reditel banky muze velmi dobre spravovat jeji konto...( damy, tim nechci rict, ze mam doma 150 kiloveho reditele banky, nebo chirurga, ano?) Z celkoveho projevu Niny jsem tak ziskala dojem, ze Nina je asi pubertacka....
8.- navic nemate damy ani jedna smysl pro humor, ten vam unika...

Mila devcatka, zda se ,ze neumite cist a vyhledavat fakta, takze pokud mi jeste chcete nejake hlouposti a invektivy, tak muj mail je cinny, na rozdil od tech Vasich(jinak bych vam byla napsala primo), takze mi napiste domu, at tady trapne neopruzujeme a ja Vam rada vysvetlim, co Vase hlavinky jeste nepochopily... Osel neni pro drubez.... sorry :-)))), protoze toto je ted uz opravdu tak akorat slepici diskuze osobniho charakteru, ktera sem nepatri.....
Takze sem mi uz nepiste, neminim tu s Vami placat a zabirat misto pro kvalitnejsi diskuzi. Ja vam na Oslikovi proste uz neodpovim. Piste mi - mate-li co, uz pouze domu.

Odpovědět


ne dekuji

Nina,2008-04-08 11:48:09

protoze zaver je mozna logicky a je k tematu. Kdyz je delka pohlavniho styku dostatecna,staci i jeden obycejny veverkar. Pokud si zena vydrzuje hrebcin,vykazuje to dle poctu kusu na delku pohl. styku 1-2 minuty. Kde neni kvalita,musi byt kvantita. Vas poucny kurs pro lov nepotrebuji,sama pred tim utikam,Vy utikate za tim.To je ten rozdil mezi nama.)))

Odpovědět


Madam Galajdová

Dane,2008-04-10 11:41:46

Vyprovokovala jste diskusi, kde jste všem, i těm co to nestáli, vysvětlila svůj zvrácený pohled na partnerské vztahy. Své oponentky jste dostatečně uzemnila a zesměšnila. Takže jste uspokojena?

Já bych se k vám rozhodně choval se stejnou úctou jako ke knize:"Nejdřív bych Vás svázal a pak seřezal!"

Odpovědět


Zdeno,

dusan,2008-04-13 14:00:03

co kdybyste zkusila používat méně slov a dala více prostoru vlastním a původním myšlenkám? Třeba byste se časem dopracovala i k samotnému jádru Vašich citových problémů...

Odpovědět

zdena galajdova

Nina,2008-04-07 21:24:24

Cim jsem se Vas tak dotkla? Ja vim ze je puvodni clanek o delce sexualniho styku ale Vy jste se rozepsala s hrebcincem. Pokud to ma mit souvislost,pak ano,chapu ze pro Vase uspokojeni je treba mit hrebcinec ale nechapu v cem Vam lezu do reviru? Vaseho obtlousteho medvedare Vam lovit nebudu.)) Lovu zdar!

Odpovědět

ciste vykoupany chlap

Nina,2008-04-07 15:48:33

vyleze schody a uz z nej leje zase. Sice o chlapech asi prd vim ale kdyz se kouknu na naseho domovnika,tak ikdyby miliardar byl a stedrej ke mne,brrr ani nahodou. A hrebcinec? No to je zas jina,proboha,proc ne kdyz mate prostornou staj?))))

Odpovědět


pro Ninu

zdena galajdova,2008-04-07 16:35:37

Mila rozmila Ninusko, drzte se radeji varecky, kterou hbite kuchtite veverky pro sveho zatim mozna jeste fit svalovce a nelezte do reviru zkusenym lovcum .... :-) Sedite mimo misu a pokud jeste mate potrebu placat nesmysly, obratte se primo na sveho veverkare.... puvodni clanek je o delce sexualniho styku a vy jste uz fakt odbehla ponekud daleko.... Jestli na vas leze nebo neleze upoceny domovnik, s tim se obratte na policii nebo socialku, posle toho kolik je Vam let. Ja se jdu zabyvat necim zajimavejsim....

Odpovědět


pro Zdenu

Erika,2008-04-07 23:41:22

Vážená Zdeno (milá mi k vám rozhodně nesedí), ať čtu jak čtu... nikde ani zmínka, že by vám Nina chtěla lézt "do revíru". Tak proč takový útok? Nehledě k tomu, že ta, která u článku o délce pohlavního styku začala diskusi o "veverkách" a "medvědech" jste byla vy... a stále mi není jasná souvislost... Jak záleží délka pohlavního styku na tom, jaký je muž "lovec-živitel"? Takže bych řekla, že ta, která "odběhla dost daleko" jste vlastně byla vy, a to hned v počátcích diskuse... ;o)

Odpovědět


Utok

Axe,2008-04-08 14:16:19

To je jasny, Zdena se totiz zcela spravne podvedome boji jedne proverene zkusenosti. Sex casem (notabene s tou samou zenskou) omrzí, zatímco dobré jídlo bude chlap vysoce cenit porad.
Shrnuto a podrzeno, chlap si bude radeji vydrzovat tu samou dobrou kucharku, nez tu samou paní na souloz, protoze ta se casem tak trochu ... osouloží :o)

Odpovědět


Axe

TH,2008-04-09 14:18:51

Zdena vyssie vysvetluje, ze nema nikoho - ani medvedobijca, ani lovca vevericiek. Je sama, s obcasnymi nahodnymi sexualnymi stykmi. To podla mna vysvetluje vsetky tie jej reci o zenskej tuzbe po vztahu a o tom aky uzasny nadradeny pocit plynie z ovladania muzov cez sex. Zrejme je to pomsta za to, ze muzi jej nedali vztah.

Odpovědět

teda madam galajdova

Nina,2008-04-07 09:40:20

Ja kdyz vybrat tak radeji pohledneho chlapa,co nosi domu veverky nez plesatyho vykrmenyho,ikdyz prinese medveda. Von kdyz ten fajn chlap nosi ty veverky porad,tak ja je upravim na sto zpusobu a je to taky fajn dlabec a nemusim zatinat zuby,kdyz by na mne lezl zapoceny vykrmeny plesoun.)))

Odpovědět


nelejte peci, Nino,

zdena galajdova,2008-04-07 13:09:15

ja jsem tohle vyresila uz davno a vydrzuji si radeji hrebcinec :-), protoze si rada svoje vydelane penize utracim jak chci sama a nerada se ptam, jestli smim :-))))))

Odpovědět


nemejte peci, Nino,

zdena,2008-04-07 13:18:41

opakuji nazev, protoze mi ujela ruka na klavesnici a nedavalo to smysl, ale kdyz uz, tak jeste neco dodam.... asi toho o muzich moc nevite, protoze ciste vykoupany chlap, i kdyz ma hodne pres vahu, nemusi byt upoceny.... vse ma sve prednosti, jen se musi umet spravne vyuzit :-))) On takovy slachovity svalovec neni zrovna nic prijemneho, dulezite je, aby chlap neco umel, nespechal a nesetril poklonami....:-))) Ostatni je otazka spoluprace :-)))) Vsechno se podda..... :-))))

Odpovědět


pani Zdena

TH,2008-04-09 13:59:18

vam sa paci vyrok: Zeny predstieraju orgazmus, muzi vztah, vy sama ste pritom ale riadna vynimka z tohto pravidla!

Odpovědět

hehehe

vilda,2008-04-07 00:56:12

takove clanky me vzdycky pobavi. no moje statistika je takova ze vice nez polovina zen ma opravdu rada dlouhy sex. Ty ostatni potrebuji napred uvolnit, a pak taky. podekoval bych americkym a kanadskym sexuologum za zlepseni nalady, protoze moje pritelkyne je na pul roku v zahranici :)) Ovsem chapu ze data jsou opravdu realna a ze vetsina lidi rekla ze uspokojive a nejlepsi je prave to jak to delaji, protoze je nenapadne ze by to mohli-y delat jinak. Je treba si uvedomit ze v nase spolecnost je hluboce poznamenana 2000 let trvajicim potlacovanim sexuality skrze krestanstvi. atd atd.

Odpovědět


To mi ale reknete,

zdena galajdova,2008-04-07 14:42:36

proc to, ta cirkev delala.... z hamiznosti? Aby se jeji jmeni nerozdrobovalo mezi deti kleru ? Ale proc to pak zakazovala i obycejnym lidem? Vzdyt jim oplatkou nemohla nic nabidnout.... A hrozne je, ze kdyz lide zacali cirkev ignorovat, ustanovil Vatikan inkvizicni tribunaly na zastraseni lidi.... a stejne lide hresili a hresili, navzdory postihum i trestum smrti.... co to je v lidech ? A co je to v te cirkvi ?

Odpovědět

Tomu nerozumím

drahomiír,2008-04-06 21:59:13

Asi jsem z jiné planety. Sex přece trvá tak dlouho, dokud nedojde ke dvěma orgazmům a oba hned spokojeně neusnou. Záleží na šikovnost muže, aby ženu uspokojil.
Sám s tím samozřejmě problém nemá.Vždyť přece nejde o čas, ale o uspokojení. Se stopkama to rozhodně nedělám.

Odpovědět

opravdu nechci machrovat

luke,2008-04-06 04:11:36

ale na rychlovky jsem nikdy nebyl, normalni sukacka trva tak k hodine (jasne je tam hoodne koureni a zvlast na konci ;), ale nekolik hodin i dnu s obcasnymi prestavkami na zachod, jidlo a kratky spanek jsem taky zazil, clovek se dosatne do takovyho tranzu, chce to jen ovladat ejakulace a obvykle to je samozrejme s "neokoukanou" partnerkou; s okoukanou to byva zase intenzivnejsi :)

Odpovědět


uhodil jste hrebicek na hlavicku :-)

zdena galajdova,2008-04-06 10:01:01

Jo, presne..... tohle je primo citankovy priklad rozdilneho nahledu na sex ocima muze a ocima zeny .... diky za nej a ted si to neberte osobne - jen se mi Vase odpoved desne "hodi do kramu".
Fajn, nekolikadenni sex - kdo z nas to v mladi (jsem matka dospele dcery) nezazil, ten mrakotny stav s touhou jit dal a zazit jeste vic.....
No jo, zena ale nezazije vic, krome docasneho pocitu, ze muze svadi a ovlada.... pro ni je to neco jako posvatny magicky obrad, citi se jako knezka a kralovna..... zatimco chlap to vnima jako "sukacku"... a tady zacina to stale nedorozumeni...... Rikate hodne koureni - myslite, ze to zeny delaji rady? Pro ne je to dan za lasku, kterou doufaji "urvat"....
Ala jak dlouho trval opravdovu cisty prunik, jak o nem pise clanek? Sam ale vidite, ze zena velmi rada spolupracuje na obradu kolem sexu, uvari vam k tomu, podda se az na samu hranici ceho se da, jen abyste byl s ni a daval ji iluzi lasky..... Ji jde o splynuti tel a dusi (nechechtejte se, myslim to naprosto vazne), zatimco vy (neberte si to osobne, jste jen priklad)si chcete jenom "zasukat"... V podstate dorozumivaci maler.... Jo, vim, ze jsou prebornice co maji harem toy-boyu, ale to je spis vzpoura a jakasi msta, ne zenska touha...... jenom touha ovladat a nechat chlapa kvuli sexu plazit se po zemi..... o jak opojny pocit !!!! :-) Vazne panove, spoustu sexualnich aktivit delaji zeny pro to, aby Vas dostaly na kolena... a pro nektere se to stane drogou.... A s delkou nejakeho pruniku to nema vubec nic spolecneho :-)))))
A rada bych nazaver pridala dva citaty: "Zena nabizi sex, aby ziskala lasku. Muz nabizi lasku, aby ziskal sex". A ten dalsi: "Zeny predstiraji orgasmus, muzi vztah" (ten posledni citat je od Sharon Stoneove, panove....)

Odpovědět


koureni

ja,2008-04-09 17:54:49

a je u toho i lizani:-) ?

Odpovědět


HE2

Jedno,2008-04-12 13:25:49

2 zdena galajdova : To je nejaka nova doktrina ktera ma nahradit manzelstvi lidem kteri ho neuznavaji, zaplnit prazdny prostor po nem ? ;-) Nebo je to jen analyza prvobytne pospolne spolecnosti naroubovana do dnesnich dnu ? :o)
Neverim ze realita je tak stupidne jednoduse schematicka.

Odpovědět

no to snad ani neni mozne....

zdena galajdova,2008-04-05 20:52:06

Tedy, panove.... co se deje, nikde zadna diskuze... a ja se tak tesila, ze si zase poctu... snad nejste vsichni na dovolene..... to to nechate na mne...?
No dobre :-) Tedy zensky pohled.... neni ani tak dulezite co je pri aktu, jako to, co je pred nim a po nem.... moc dlouhy styk je otravny a moc kratky nestaci ani na rozehrati.... ale hlavne si nepletme sex a erotiku a venujme se vice te erotice... pak je jedno jestli styk trva delsi ci kratsi dobu.... ale nic se proste nesmi prehanet, ani delka, ani to odbyt :-)
A zensky pohled na penis? Jak se to vezme - i s malym kasparkem se da hrat velke divadlo a na druhou stranu prilis velke nacini muze byt veci jen na skodu..... takze spis neco stredniho :-))) A hlavne nezapomente na poklony a hezka slovicka... a mate to v rukavu ! A jeste lepsi, jdete-li s partnerkou predtim tancit... ono par tanecku - tedy klasickych - telo na telo, udela svoje - zni to desne pro muzske usi, ale par tanecku treba i doma pri svickach misto vecere (s cerstve splnym zaludkem sex nedoporucuji - usnete ! :-)), muze nahradit dlouhe mazleni a akci uspesne uspisit :-)))
Nooo, tak jsem Vas snad dostatecne popichla a ocekavane diksuze se konecne dockam :-))))

Odpovědět


Tak to bychom měli návod k použití

MirekS,2008-04-05 22:03:40

Teď ještě ten telefon a adresdu ;-)

Odpovědět


no a jsme u toho, Mirku ;-)

zdena galajdova,2008-04-06 11:30:41

v tom to vezi..... muz-lovec ( ve vasem pripade i srandista) okamzite stopuje korist :-) prirodou je mu dano rozsevat svoje geny siroko daleko, protoze on je prece ten nejlepsi.... je to pochopitelne - lovec musi verit, ze je nejlepsi, jinak nepujde znovu a znovu lovit a celit nebezpeci zraneni a smrti (tedy pûvodne) - muzske sebevedomi tudiz musi byt neotresitelne, nebo alespon hodne stabilni. Zena toho nema zapotrebi, jeji funkce byla jina - nelovila. Ji stacilo urvat a udrzet si schopneho lovce. Dnes, kdy muz uz fakticky nelovi, ale vydelava, zmenila korist svoji podobu -a tou jsou penize a majetek. Takze i dnes jsou muzi, kteri z lovy prinesou "lisku" ci "jelena", ale jsou borci co pritahnou i "medveda" a maji svoji "jeskyni" na vystavnem a lovecky bohatem miste. No a ti, co pritahnou domu jeda tak "veverku" to pak maji tezke, protoze se za zivitele zeny a potencialnich deti proste nehodi. Proto je zcela prirozene, ze bankovni konto je pro zeny tak dulezite :-) a budte radi, ono pokoukani na vykrmeneho plesateho chlapa musi proste prikryt zavoj financniho zabezpeceni :-)))) a tak mame ruzne sorty lovcu - financnik, gigolo, snatkovy podvodnik:-) a romanticky basnik.... vsichni jsou uspesni, kazdy jinak..... Jeste je alle dalsi sorta - dnes, kdy zena vydelava a tedy fakticky lovi - a to je chytry spolecnik. Nedocenitelne !!! A velmi vzacne zbozi !!!
Zena je samostatna, ma svoje auto, dum, slusny vydelek, cestuje a chce partnera, ktery ji oceni..... a to je pro puvodniho lovce prilis narocna role, na to neni vetsinou staveny...
A jestli v tom pripade, jestli soulozi 3 minuty nebo tri dny, je uplne fuk !!!

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce







Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz