Google a Toshiba uvedly na trh novinky  

Novinka první - nový překladač pro androfon
Google přišel na trh s převratnou novinkou: pro nové typy mobilních telefonů – pro androidní mobily (výjimečně uvádíme nabídkový list, protože jen dnes platí zaváděcí akce na nejnovější modely) nabízí překladač ze zvířecí do lidské řeči. Řada chovatelů zvířat, etologů a zoologů z několika zemí téměř tři roky analyzovala zvuky osmnácti nejběžněji chovaných zvířat od domácích mazlíčků (psi, kočky), přes některá hospodářská zvířata (prasata, krávy, kozy, ovce), až po v našich končinách netypické velbloudy a slony. Softvér, který se bude on-line asi raz do měsíce aktualizovat, je součástí vybavení mobilu. Umožňuje zvolit zvíře, kterému toužíte porozumět, pak nahrát jeho zvukový projev, stlačit tlačítko „translate“ a pak počkat, než se přes mobilní síť na serveru u operátora zanalyzuje signál, porovná s rozsáhlou databází příslušného druhu zvířete. V telefonu se nejpozději do minuty ozve překlad. Žel zatím jenom v angličtině.
Jak to funguje v praxi, naznačuje následující video:

 




Novinka druhá - PetBook
Androfonu, který přibližuje svět zvířat a lidí konkuruje další, zcela nový hit firmy Toshiba: netradiční typ laptopu - petbook. Je určený pro naše nejlepší čtyřnohé přátele a měl by jim umožnit trpělivě vydržet, až se jejich pán/paní odtrhne od svého počítače. Chytřejší psi se zakrátko naučí využívat i vzájemnou komunikaci přes internet, kterou jim petbook umožňuje.
Kliknutím na obrázek se otevře stránka s nabídkovým listem a bližšími informacemi.




Novinka třetí – Tube Top
A Toshiba ještě jednou – tentokráte tým vývojářů a dizajnérů myslel v dostatečném předstihu na období letních dovolených, kdy mnozí z nás řeší závažný problém jak se na více než půl dne odtrhnout od počítače. Dilema je vyřešeno - počítač může být pořád s Vámi. A to doslova, jak dokládá následující reklamní video:

 





Autor: Redakce
Datum: 01.04.2010 17:59
Tisk článku

Související články:

Green Deal mění kurs     Autor: Tomáš Petrásek (01.04.2024)
Budou Angry Birds v Rusku zakázanou hrou?     Autor: Martin Tůma (01.04.2013)



Diskuze:


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz