NORAD bude opět sledovat Santa Clause  

 

Santa Claus je osoba zodpovědná za to, že stovky milionů lidí dostanou včas svůj vánoční dárek. K doručení má k dispozici jenom noc mezi 24. a 25. prosincem, lidí je čím dále tím více, roste počet návštěv stejně jako délka cesty, kterou za noc musí Santa urazit. Zároveň s počtem lidí prudce houstne i letecký provoz, stejně jako provoz na nízké oběžné dráze Země. Tím vzrůstá riziko kolize. Santa a jeho sáně z podstaty věci nejsou zachytitelné běžnými radary dopravních letadel.


Není proto divu, že se do celé věci rozhodl vložit NORAD (North American Aerospace Defense Command). Do sledování se též zapojí družicové prostředky Národní agentury pro oceány a atmosféru (NOAA) a další, blíže neurčené prostředky Amerického letectva (USAF). Tyto organizace společně zveřejnili na http://www.noradsanta.org on-line track systém pro sledování aktuální polohy Santy v průběhu inkriminované noci. K programu se připojil i Google, který bude data přebírat a zveřejňovat ve své službě Google Maps včetně mobilních verzí.

 

Autor: Martin Tůma
Datum: 22.12.2011 17:50
Tisk článku


Diskuze:

Santa versus ježíšek

Tomáš Kohout,2011-12-23 12:48:02

Původní historická postava Sankt Nicholas se v Americe změnil na Santa Clause, díky Coca Cole. To je jako by u nás třeba Kofola udělala z Ježíška kluka, který vozí dětem dárky letadlem a lidi tomu věřili.

Odpovědět

You better watch out

Jana Packova,2011-12-23 07:11:25

Z mne dostupných informácií vyplýva, že bola pre Santa Clausa / Ježiška / Ded Moroza a iných jeho personifikácií vytvorená špeciálna časová rovina, to znamená že v tej našej rozhodne pozorovateľný nebude - jediné miesta, kde ho môžme prichytiť je priamo pri čine v danom dome / byte / inom zariadení pri distribúcii darčekov. A samozrejme iba vtedy, keď v neho veríme :)

Odpovědět

Je to inak.

Milan Závodný,2011-12-23 06:20:46

Santa je v kvantovom stave, to je: V jednej chvíli môže byť na viacerých miestach súčasne. Pričom sa podľa spinu môže javiť niekedy ako Ježiško, inokedy ako ded Moroz. Je možné, že pri kontakte dôjde k anihilácii, takže bude po ňom.

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz