Deštník jako ze Star Treku  
Chcete být na ulici nepřehlédnutelný? Potom si pořiďte neviditelný deštník, který vypadá, jako by měl svoje vlastní silové pole.


 

Kredit: KICKSTARTER, Air umbrella

Air Umbrella

Pro zajímavé nápady není potřeba chodit daleko. Stačí zabrouzdat na server zaměřený na komunitní financování s názvem KickStarter a objevíte přehršli projektů od naprostých fantasmagorií až po velmi okouzlující věcičky.

 

Zvětšit
Kredit: KICKSTARTER, Air umbrella

 Jednou z nich je neviditelný deštník Air Umbrella. Nejedná se o deštník s vlastním silovým polem, ale jak už název napovídá, je to ve své podstatě velmi šikovně využitý kompresor. Ten napájí baterie v rukověti deštníku a je schovaný ve speciálně tvarované hlavici. Zespodu nasává vzduch a trysky po obvodu hlavice potom tvarují vzduchovou kopuli deštníku. Rozměry, které pokryj záleží od intenzity deště. V takovém normálním středoevropském dešti by se pod deštník měly v pohodě schovat dvě osoby. Deštník má navíc dole regulátor, kterým můžete ovládat sílu vzdušného proudu a tím i výdrž baterie. Více o funkci zařízení uvidíte na tomto videu:

 


 

Zvětšit obrázek
Kredit: KICKSTARTER, Air umbrella

Na tento projekt byl cíl stanoven na 10 000 $USD a už teď je překročen více jak třikrát, takže se brzo dočkáme rozjezdu výroby. Již teď jsou k dispozici dvě základní provedení – jedno s výdrží 15 minut a druhé s výdrží 30 minut. Za vším stojí postgraduální studenti z Univerzity letectví a kosmonautiky v čínském Nanjingu. První testy proběhly už v roce 2012, první malou sérii vyrobili v červnu letošního roku a září příštího roku se předpokládá tovární výroba.

 

Zvětšit
Kredit: KICKSTARTER, Air umbrella

Komenář osla:
"Jen aby si roztěkanější holky nenandaly do rukojetě ty baterky obráceně..."


 Základní provedení s výdrží 15 minut (varianta a) má vážit kolem 500g, s prodlouženou výdrží potom 800g. Oproti skládacímu deštníku je to tedy podstatný rozdíl. Dalším je cena, zatímco obyčejný deštník koupíte za stovku, Air Umbrella půjde na trh s cenou někde kolem 100$USD. To je opravdu dost, ale ten pocit když to zapnete a lidi kolem začnou  nevěřícně zírat, ten za to mnohým jistě stát bude. Jen aby ta neviditelnost, viditelně metající do všech světových stran, došla pochopení i u muskulaturou obdařených obrýlených choleriků.


Zdroj: https://www.kickstarter.com/projects/1243275397/air-umbrella

 

Autor: Martin Tůma
Datum: 16.10.2014 06:23
Tisk článku


Diskuze:

Alfonz Gryf,2014-10-24 08:07:17

A ten největší problém nastane, když dojdou baterie....

Odpovědět

Palo Priezvisko,2014-10-17 14:15:39

ako je mozne ze takato sprostost dokaze vyvolat hype ze o tom pisu vsade mozne?

Odpovědět

Genialita podivnosti

Malomestak Veliky,2014-10-17 07:08:31

Tohle mi podezřele připomíná rubriku Genialita podivnosti v (bohužel bývalém) Technickém magazínu. Asi začnu na Kickstarter chodit pravidelně, dobře jsem se zasmál :-)

Odpovědět

Pavel Cejka,2014-10-16 14:01:39

... baterie v rukojeti (držadlo), ne rukověti (příručka)

Odpovědět

Super, tesim se

Martin Valenta,2014-10-16 09:49:24

Z reakci holek v nasem krouzku je videt, ze jsou dost cakly na to, aby si tu vychytavku koupili. Ne aby to moc pouzivaly, hlavne proto, ze to jeste nikdo nema a tim na sebe poutaly pozornost.

Odpovědět

:o)

Lukas Florner,2014-10-16 08:26:12

Já tedy nevím, ale nejspíš bych opravdu zůstal dost odvařený, kdyby to vedle mě někdo spustil. Ani ne tak tím, že bych zkoumal nějaké záhadné silové pole, ale spíš údivem nad tím, proč se vertikální déšť najednou změnil na horizontální. I když v Číně, kde budou hodně zalidněné ulice, se to hodí. Majitelům to zajistí okruh volného prostoru v okolí, pokud okolí nebude nosit celotělní pláštěnky a obličejové štíty, případně pokud onen zajímavý "deštník" neskončí po zásahu ošplíchnutých spoluobčanů v majitelově sedínce. Pak doufám, že ho před tím lynčující dav aspoň ze slušnosti nejprve vypne.

Odpovědět


--

Jan Macháčekx,2014-10-16 09:07:21

To je jedna "prijemnost" tohoto reseni, druha bude hluk. Asi jako kdyz jdu litat s modelem co ma elektro turbinu. Jen si nejak neumim predstavit to mit i jen tu ctvrt hodinu u ucha :-D

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz