Blíží se doba sexu a svateb s roboty?  
Ať už byl rok 2016 jakýkoliv, nestal se rokem sexbotů. Povede se to roku 2017, který už klepe na dveře?
Dočkáme se v roce 2017 prvních sexbotů? Kredit: LSR 2016.
Dočkáme se v roce 2017 prvních sexbotů? Kredit: LSR 2016.

Když začínal rok 2016, tak se mezi mnoha rozmanitým předpověďmi objevilo i to, že se letos měli stát nejsilnějším trendem sexuální roboti. Dokonce se tehdy objevili lidé, kteří usilují o jejich zákaz. A to je už co říct. Nakonec to tak úplně nevyšlo a letošek se stal rokem politických klaunů, ale tak už to v životě chodí. Nicméně, sexboti a dokonce robotičtí životní partneři jsou natolik fascinující, že o nich určitě uslyšíme i v dalších letech.

David Levy. Kredit: D. Levy.
David Levy. Kredit: D. Levy.

Ve dnech 19. a 20. prosince se na půdě Goldsmiths college Londýnské univerzity odehrála pozoruhodná konference International Congress on Love and Sex with Robots, tedy o lásce a sexu s roboty, už druhá v pořadí. Podle expertů, kteří tam vystupovali, je plnohodnotný sex s roboty, co nebudou vypadat jako sofistikovaný robertek, ale jako lidé, už doslova za dveřmi. Někteří, jako odborník na umělou inteligenci David Levy, ho očekávají ho už v roce 2017, což ze sexuálních robotů dělá jednu z mála optimistických předpovědí pro příštích 365 dní. Kdo shlédl nové filmy či seriály, jako například „Ex-Machina“ nebo „Westworld“, tak už určitě tuší, jak by to mohlo vypadat.

 

Kniha „Love and Sex with Robots“. Kredit: Amazon.
Kniha „Love and Sex with Robots“. Kredit: Amazon.

Například kalifornská společnost Abyss Creations hodlá příští rok zahájit prodej sexbotů, kteří by měli být jako živí. Budou mluvit a také se budou pohybovat jako lidé. Levy rovněž předpokládá, že kolem roku 2050, možná i dříve, se lidé nadchnou pro představu sňatku s humanoidním robotem. Zmíněná konference v Londýně už dnes ukazuje, že to není zase tak přehnaná představa. Mezi nejnovějšími vychytávkami sexuálních robotických hraček tam bylo k vidění vylepšení k chytrému telefonu, které umožňuje líbání na dálku. Aplikace Kissenger stačí připojit ke dvěma chytrým telefonům a citlivé senzory pak mohou snímat polibky jednoho partnera a v reálném čase je přenášet ke druhému. Studenti tokijské Univerzity Keio zase vyvíjejí aplikaci Teletongue, která majiteli poskytne orální interakci na dálku, se zapojením více smyslů. Prý to bude zcela podmanivá zkušenost.

 

Konference LSR 2016. Kredit: LSR 2016.
Konference LSR 2016. Kredit: LSR 2016.

Lynne Hallová ze Sunderlandské univerzity v severní Anglii očekává, že sexboti přinesou fantastické sexuální zážitky. Ve svém vystoupení na londýnské konferenci prohlásila, že sex s roboty přinese celou řadu zásadních výhod. Bude bezpečný, při dodržení základních hygienických postupů bude bez přenosu pohlavních chorob a majitel bude mít vše pod kontrolou, pokud se robotovi nevybijí baterie. Hallová rovněž odmítla představu, že roboti zásadně poškodí sex mezi lidmi. Podle Hallové nás někdy přemáhá morální panika. Našeptává nám, jak to bude ohavné, jak už spolu lidé nebudou mít sex. Je to ale hloupost, říká Hallová. Jako jsme nepřestali být lidmi po sledování porna, tak se to nestane ani po sexu s roboty.

 

Kissenger pro líbání na dálku. Kredit: Kissenger.
Kissenger pro líbání na dálku. Kredit: Kissenger.

Levy, který je autorem knihy s příznačným názvem „Love and Sex with Robots“, považuje za další logický krok svatby a manželství s roboty. Jak se stane sex s roboty běžnou záležitostí, tak občas určitě někoho napadne si robota vzít. A nakonec proč ne. Robotičtí partneři budou milí, pozorní, něžní, milující anebo žárliví, marniví, arogantní a hrubí, jak to komu bude vyhovovat. Vývoj software a umělých inteligencí k tomu podle Levyho v dohledné době dospěje. Stále více a více lidí bude ochotno akceptovat sex a vztah s roboty, pak i legislativa, a nakonec prý nebude nic zásadního bránit svatbám a celoživotním svazkům s roboty. Na neoblomné zastánce tradiční rodiny se v takové budoucnosti bude vzpomínat s úsměvem a kapkou nostalgie. Stane se rok 2017 počátkem revoluce robotické lásky?

Video: Goldsmiths Research: would you have sex with a robot?


Literatura
Phys.org 22. 12. 2016.

Datum: 31.12.2016
Tisk článku

Související články:

Magnát Itskov chce nahrát lidstvo do robotických avatarů     Autor: Stanislav Mihulka (17.06.2013)
Proč se Google najednou tak zajímá o roboty?     Autor: Stanislav Mihulka (18.12.2013)
Nezakazujte sexuální roboty!     Autor: Stanislav Mihulka (09.10.2015)
Když dojde na orální sex, muži podstupují větší riziko, než ženy     Autor: Josef Pazdera (16.02.2016)



Diskuze:

vysledek

Libor Tomáš,2016-12-31 10:54:40

Jak dopadne sex s roboty uz vyresila uz futurama: https://youtu.be/Sl3WikFSyWA?t=655
Ale treba ti roboti budou natolik realisticti, ze nebudou chtit prat, varit, uklizet, budou utracet a bude je bolet hlava stejne jako realnou manzelku. Pak zadne nebezbeci nehrozi.
Rovnez me zaujalo o cem vsem se daji poradat konference. Asi si taky na nejakou zajedu.

Odpovědět

Kde su diskutéri? Hanbia sa vyjadrovať k takejto veci?

Anton Matejov,2016-12-31 07:25:36

Tento článok o sexrobotov ma prekvapil? Čudujem sa vlastne, že vývoj sexrobotov riadne mešká.
Technickí problém asi veľký nebude. Vôbec nemusia byť príliš inteligentné, dokonalé.
Odporučujem naším podnikateľom pouvažovať, či by nebol možný prienik na svetový trh so sexrobotmi. Určite si získa veľa zákaznikov.Nezaškodilo by, keby v danej oblasti sa objavil veľkopodnikateľ typu Baťa. Záleži len na cene. Určite to nebude lacná záležitosť. Zo začiatku si ich budú môcť dovoliť asi iba bohatí.Možno po sexrobotov siahnu aj rôzne bordely.Možno aj hotely ako doplnok svojích služieb a podobne.
Sexroboti by mali znížiť nejakými % sexuálne zločiny.
Sexroboti by mali znížiť tiež nejakými % sexuálne choroby.
Sexroboti by mohlí ohroziť byzmis rôzným prostitukám a mafiám zaoberajúce sa sexbyzmisom. Takí budú asi najviac rôzne sabotovať obchod a vývoj sexrobotov.
Veľku hrozbu pre ľudstvo by som v sexrobotov nevidel. Naopak ľudstvu hrozí preľudnenie. Rôzne kolapsy ekosystemov kvôli preľudneniu. Naša Zem a jej ekosystémy asi neunesú viac ako 15 miliárd ľudí.
Možno nejakým spôsobom budú sexroboty presadzovať aj niektoré štáty čeliace veľkému populačnému preľudneniu ako v Číne, Indii.Určite by to bolo humannejšie, ako nariaďovať ľuďom koľko majú mať deti, ako v Číne.
V Afrike veľký dopyť po sexrobotov možno nebude.
Aj keď je ošidné takto uvažovať. Čítal som, že Baťa poslal dvoch obchodných zástupcov do Afriky, aby mu urobili prieskum trhu na obuv. Prvého sa pýtal... tak čo si zistil?... Obchodný zástupca hovorí...V Afrike nie je nádej na obchod s obuvou, takmer všetci sú chudobní!
Druhý obchodný zástupca hovorí Baťovi...V Afrike sú veľké možnosti predaja obuvi! Skoro všetcí sú tam bosí!
Neviem presne ako budú reagovať rôzné cirkvi. Keď Vatikánu vadia aj kondómy.
Viem si ale dobre predstaviť ako budu podskakovať rôzni muslimskí Ajatoláhovia a šíriť plamenné prejavy z mešít vočí takémuto technickému diablovi.Takí Saudi možno rozšíria tresty bičovaním za vlastnenie takýchto sexrobotov.

Odpovědět


Re: Kde su diskutéri? Hanbia sa vyjadrovať k takejto veci?

Libor Tomáš,2016-12-31 10:56:40

"Sexroboti by mohlí ohroziť byzmis rôzným prostitukám a mafiám zaoberajúce sa sexbyzmisom."
Stroje (opet) seberou lidem praci, ale nevadi prostitutky a mafiany preskolime na programatory sexbotu. Me nakonec taky nevadi, ze moji praci na poli mi sebral kombajn a traktor.

Odpovědět


Re: Re: Kde su diskutéri? Hanbia sa vyjadrovať k takejto veci?

Anton Matejov,2016-12-31 13:02:38

Sexroboti nemusia celkovo znížiť pracovné miesta vo svete.
Ak si prepočítame koľko pracovných miest sa zvýšilo pri celosvetovom špehovaní a archivaní cez Internet a mobily. Najpopularnejší a nazvrhlejší agent CIA a NSA Edward Snowden totiž svetu vyzvonil, že iba okolo roku 2013 monitoroval NSA asi 5 miliárd mobilov denne a desiatky miliárd aktivít na internete vrátane emamilov mesačne.
Amnesty zas uvádzala o Číne že tam pracuje viac ako 2 milióny pracovníkov na špehovaní Intenetu. Z čoho som vyvodil závery, že ešte stále zaostávajú Čínsky špehovaci technickí za špehovákmi s USA.
Zaregistroval som aj pochválu Putina Ruským programátorom a to je bývalý vysoký dôstojník KGB, ktorý len tak naprázdno nechváli. Podrobnejšie to ale z dôvodov utajenia nerozoberal. A keže som nezaregistroval prelomy Ruska vo výpočtových technikách, či umelej inteligencie, dospel som zákonite k názoru, že prezident Ruska chváli asi prográmatorské prelomy v Rusku v špehovaní. No a nakoniec roku 2016 sme sa dozvedeli, že Rusko začal trestať sám veľký Obama, lebo Ruskí špehováci a heckeri nenadržovali pani Klintonovej v prezidenských voľbách USA!!! Ešte jej možno zverejňovali dokonca dokonca maily.
Ako chudákovi Tureckému prezidentovi Erdoganovi a jeho vládnucej strane zverejnili všetký emaily od roku 2010. Tam určite bolo dosť mileneckých korešpondencii, možno aj erotických zvrátenosti! Chudáka Erdogana už hlava bolí a nevie koľko desatticícov ľudí ma ešte zavrieť do väzenia.
Neskôr sa Snowden vyjadril aj o Britských elektronických tajných, že údajne sú horší ako špehováci s NSA. Údajne nám špehujú aj naše deti a pubertiakov pri Internetových hrách. Chudáka Snowdena ale spozorovali odeteho dokonca v ženských šatách v Rusku. Inštikt pudu sebázachovy, alebo zmenená sexuálna orientácia?
Vôbec nežartujem, určite sa už dostal taký vývoj sexrobotov a výroba do sauronového oka naších špehovacích veľmoci. Asi majú málo pentabajtov archivacii o naších životoch. Veď aj Vatikanu uspešne narástol počet afér z pedofilli a podobne. Veď tá láska bola tak často využívaná špehovákmi. Naposledy to napadlo aj Nečasovú milenku, keď dala vojenským tajným špehovať Nečasovú milenku a dokonca aj vlastného vodiča! Lebo jej nepodarený šofér sa zamiloval nebezpečne do správkyne budovy. A tá láska môže všeličo narobiť.
Aj v SR niektorých tajných veľmi dráždilo že prezident Kováč ma dobré rodinné vzťahy so synom a tak prezidentovho syna pre istotu naliali alkoholom (ani nemusel čakať na Silvestrovské oslavy) a zavliekli do Rakuska. No v Rakúsku nemohli prezidentoho syna súdiť, lebo tam bol nelegálne zavlečeny. V Prahe padol rozsudkok nad žiarlivým policajtom, za to že šmíroval svoju milú pomocou mestských kamier.
Tak istu aj v Nemecku prepuklo, že cez ich slávnu a mocnú korporáciu Telekom špehovali prinajmenšom Belgické obyvateľstvo v prospech Americkej NSA. A tak utíchlo vykrikovanie, že Merkelovej špehovala NSA ako spojencovi NATO mobil. No špehovanie Belgického obyvateľstva asi veľmi nepomohlo a tak im tam rok dopredu Tureckom a Greckom varovaní teroristi uskutočnili útoky. Možno boli teroristi infikovaní, že za taký akt teroriszmu pôjdu do neba a dostanú tam 70 panien.
Tak vážne spejem k názoru, že s takými sexrobotmi si budú zákaznici zakupovať rôzne špehovacie zariadenia, backdoory.
Veď konferencia sa udiala na pôde na půdě Goldsmiths college Londýnské univerzity...
Pred rokom som čítal, že Británia zavádza dokonca povinnosť výrobcom zo zákona zavádzať Backdoory. Čosi som vtedy zaprsklal, že nás budú špehovať aj cez televíziu a podobne. No mal som asi slabu fantáziu.
Veď keď tak chcú opustiť EU musia oveľa viac tú nepodarená Európu špehovať a nielen tie naše deti a pubertiakov.

A možno ak si prečíta článok takéhoto rangu o sexrobotov taká Merkelová, určite zalovi po vedeckej kalkulačke a začne prepočítavať, či by pre Nemecko nebolo lacnejšie a ekonomickejšie rozdať v utečneckých táborov radšej sexroboty, ako tie obrovské výlohy na stráženie Nemeckých žien počas silvestrovských osláv.

Odpovědět


Re: Kde su diskutéri? Hanbia sa vyjadrovať k takejto veci?

Jiří Pospíšil,2016-12-31 16:09:06

Pokrok se nedá zastavit. Ani v islámském prostředí. Tuhle nedávno povolil káhirský muftí vytírat si zadek toaletním papírem.

Odpovědět


Re: Re: Kde su diskutéri? Hanbia sa vyjadrovať k takejto veci?

Libor Tomáš,2016-12-31 17:23:37

V Egypte byli vzdycky nechutne pokrokovi (i ty pyramidy meli prvni). V takove Saudske Arabii bude toaletak porad haram. I kdyz na letisti ho maji.

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce







Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz