Jižní Korea hlásí třetí vlnu a nové denní rekordy případů COVID  
Prezident Mun Če-in v sobotu označil situaci v zemi za „velmi vážnou“ a veřejnosti se omluvil, že jeho administrativa nedokázala novou vlnu nákazy zvládnout.

 

Moon Jae-in (Mun Če-in) prezident Jižní Koreje se národu omluvil, že jeho vládě se novou vlnu pandemie nepodařilo zvládnout. (Kredit: Korean Culture and Information Service, Jeon Han).
Moon Jae-in (Mun Če-in) prezident Jižní Koreje se národu omluvil, že jeho vládě se novou vlnu pandemie nepodařilo zvládnout. (Kredit: Korean Culture and Information Service, Jeon Han).

Jižní Korea oznámila, že jí zasáhla třetí covidová vlna poté, co v sobotu úřady evidovaly 950 nových případů a v neděli 1030.

 

K novému vzplanutí a růstu počtu nakažených dochází navzdory již týden platnému zpřísnění pravidel sociálního distancování. Mezi přísnější omezení patří zákaz shromažďování více než padesáti osob a platí to i pro sportovní akce.

Kavárny mohou mít pouze prodej s sebou, restaurace musí zavírat do 21:00 hodin. Po deváté večer mohou zajišťovat jen rozvoz jídla.

Očekává se uzavření škol, přitvrzení zákazu shromažďování na méně než deset osob a povolený vstup do kanceláří pouze kmenovým zaměstnancům.

 

Jižní Korea nepřistupovala k lockdownům, tak jako Evropa a byla dávána všemi zeměmi světa za vzor za to, že zvládala první dvě vlny důsledným stopováním a karanténními  opatřeními. Většina z nynějších nově zjišťovaných případů je z oblasti hlavního města Soulu a jeho okolí. Tedy z oblasti, kde žije zhruba polovina z celkových padesáti milionů obyvatel země.


Podle nejnovějších údajů uváděných www.worldometers.info se Jižní Korea posunula v počtu nově nakažených na 46. místo na světě. K dnešnímu dni Jižní Korea hlásí celkový počet případů: 42 766 / Nové případy: 1030 / Celkový počet úmrtí: 580 / Nová úmrtí: 2 / Aktivní případy: 10 372 / Vážné až kritické: 179 /  Počet případů na milion obyvatel 834 / Počet úmrtí na milion obyvatel: 11 /  Celkový počet provedených testů: 3 374 595 / Počet testů ma milion obyvatel: 65 796  /  Celkový počet obyvatel země: 51 289 113.

 

Literatura

Medicaxpres

Worldmeter

Autor: Redakce
Datum: 13.12.2020
Tisk článku


Diskuze:


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz