Dvě akce pro středoškolské studenty pořádané Přf JU  
První z akcí pořádanou Přírodovědeckou fakultou Jihočeské university je Kurz MOLEKULÁRNÍ BIOLOGIE se uskuteční 8. – 12. června. Tradiční akce TÝDEN SE SOUČASNOU BIOLOGIÍ se letos bude konat od 31. srpna – 4. září.


Kurz MOLEKULÁRNÍ BIOLOGIE V BUDĚJOVICÍCH 2015

Je určen těm, kteří si chtějí vyzkoušet základní i pokročilé metody molekulární biologie, jako je např. polymerázová řetězová reakce, restrikční štěpení, fluorescenční in situ hybridizace či práce se sekvencemi DNA a databázemi?

Týdenní laboratorní akce pro středoškolské studenty se tentokrát koná v termínu 8. – 12. června 2015.

 

Účastníky bude universita vybírat na základě motivačního dopisu, ve kterém by mělo být, proč se chcete akce zúčastnit, případně jaké metody byste se chtěli naučit.  Dopisy se jménem školy, do které chodíte, a ročníkem, který právě navštěvujete, je tba poslat do 3. května 2015 na adresu vitkova@entu.cas.cz.  (Reportáž a fotografie z minulého ročníku najdete zde.

 

 

Kurz TÝDEN SE SOUČASNOU BIOLOGIÍ 2015


Je další tradiční týdenní akcí pro středoškolské studenty, kteří se zajímají o to, jak se dospělo k objevům moderní biologie, jak pracují moderní biologové, jaké otázky řeší a jaké metody používají.

Tentokrát se koná v termínu 31. srpna – 4. září 2015.

 


Účastníky bude universita vybírat na základě odpovědí na soutěžní otázky: 

1) Která tři témata z biologie ti připadají nejvíce zajímavá a proč?
2) Proč se chceš zúčastnit Týdne se současnou biologií?
3) Co biologicky zajímavého bychom našli poblíž tvého bydliště?


Podrobnosti ke zpracování najdete zde. Odpovědi je třeba zpracovat  a poslat do středy 6. 5. 2015 na adresu konecnam@prf.jcu.cz.

Autor: Redakce
Datum: 13.04.2015 23:47
Tisk článku


Diskuze:

Díky moc!

Old Duvai,2015-04-15 19:46:36

Chtěl bych poděkovat autorům článku za zveřejnění této akce, jako student nenarážím na tyto cenné informace tak často, jak bych si přál.:)

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz