Čeští skeptici  
Druhá část převzatých ukázek z "Propagace kritického myšlení a dalších přilehlých hodnot".


Bludné balvany 2005  - Družstva

Bronzový Bludný balvan získal Tachyon Czech. Za propagaci a prodej tachyonizovaných výrobků.


Ukázka z laudatia

Únos tachyonu z teoretické fyziky do obchodní ezoteriky má neodolatelnou absurdně  pikantní příchuť. Fyzikální tachyon je totiž pouze abstraktní pojem pro částice pohybující se nadsvětelnou rychlostí, které podle velmi dobře prověřené teorie relativity nesmějí existovat, neboť ta považuje rychlost světla za mezní. Samozřejmě, nelze nikomu zakazovat, aby tuto mezní hranici překračoval. Avšak z humanitárních důvodů každého takového odvážlivce varujeme, že (dle Lorentzových transformací)  jeho hmotnost, délka a čas se tím stanou imaginárními, což může být značně nezdravé.

 

Wagnerovy tachyony však nejsou abstraktním pojmem, nýbrž konkrétním obchodním artiklem pro zákazníky, kteří si nevšímali výuky a kritickému myšlení se brání.  Tachyonizace je údajně  proces patentovatelný, a tedy technický. Dosud je jen Wagnerovým osobním tajemstvím a lze mít za to, že také tak zůstane.  Opět jeden „vědec“, který po Nobelově ceně netouží.   Koho by neuchvátily  výroky tachyonizátorů:Tachyonizované výrobky jsou pomůcky, aby každý opět našel spojení s vlastním božstvím. Tachyony nelze měřit žádnou známou metodou – jsou tedy v dobré společnosti, protože ani gravitaci prý nelze změřit (!). (Hle, jak snadno vymizí eventuální vzpomínka nejen na gravimetry, ale i na pružinové siloměry.) Ježto lidské smysly jsou omezené ...blablabla..., tudíž tachyonová energie nemá frekvenci a je rychlejší než světlo. Ani proutkař nebyl schopen energii změřit (!), neboť si s přízviskem „tachyonizovaný“ nevěděl rady (nedivíme se mu).Věřit, že pomocí kyvadla nebo proutku získám objektivní odpověď, vedlo při „proměřování tachyonu“ k velice podivným výsledkům. (vřele souhlasíme)  Co pěkného a fest tachyonizovaného si můžeme jedině od D. Wagnera pro osobní rozvoj svého božství zakoupit prostřednictvím českých dealerů? Masážní Silica Gel, vodu Tach-O-Splash, kokon, čelenku, nátepníčky, různá cingrlátka a serepetičky, hedvábný přehoz, polštářek, masku na oči, buňku na třetí oko, podložku do květináče, Silica Disk jako pojistku proti pojistkám. Pochopitelně tachyonizace výrobku tvoří největší podíl na jeho ceně. Určitě nejlepší z tohoto sortimentu však jsou vložky do bot značky Šťastná chodidla za 1 640 Kč, s nimiž pružným krokem překročíme světelnou hranici – nyní již tak zbytečně stráženou Albertem Einsteinem. Závěrem tvrdíme, že Wagnerovy tachyony jsou pouhopouhé tlachyony. 


Bludné balvany 2007 - Jednotlivci

Zlatý Bludný balvan získal Tomáš Pfeiffer. Za proplétání ezoteriky s byznysem při plnění vodnářského poslání.

 

Ukázka z laudatia

Náš laureát založil Nadaci Bytí, na jejíž konto jenom za  léta 1993 až 1996 došly finanční dary ve výši  5, 8 milionů korun. Pfeiffer čerpal z neevidovaných dobrovolných příspěvků i z nehonorované práce stovek stoupenců. Kdo by Pfeiffera nepodpořil? Vždyť peněz využívá k ušlechtilému záměru, k velkorysé výstavbě Biotronického centra sociální pomoci v Soukenické ulici v Praze. Perfektní konferenční sál, luxusní ubytovací zařízení, nebytové prostory – který jiný český ezoterik disponuje takovým zázemím? To jistě přitahuje i tajemné duchovní síly.

Vzpomínáme, jak Pfeiffer odmítal biotronicky léčit rakovinu, dokud nenashromáždí prostředky a nevybuduje potřebné ubytovacích prostory. Dlouho s léčením otálel, nyní se však dozvídáme (Meduňka 3/08) o dvou ženách biotronicky vyléčených z rakoviny žaludku. Šíří též osvětu mezi lidem pravidelnými vystoupeními v Soukenické ulici i přednáškami mimopražskými. Nejde o přednášky v klasickém smyslu, spíše jde o setkání, kde se lidé tážou a Pfeiffer odpovídá. Na rozloučenou utrousí návštěvníkům trochu biotronické energie. Skeptici byli svědky, jak vděční posluchači házejí při odchodu do krabice od bot s otvorem ve víku, neoznačené ovšem žádným nápisem ani výzvou, bankovky s vyšší hodnotou. 19. 5. 2007 na přednášce v Plzni byl tázán na možnost mimosmyslového přenosu. Odpověděl obšírněji. Vyprávěl tragický příběh umírající ženy, které již ani on nedokázal pomoci. Přesto na ni blahodárně telepaticky zapůsobil, přičemž nechtěně vnesl do její mysli starost o své dosluhující auto. Načež mu umírající žena odkázala prostřednictvím manžela vůz Opel Astra. To je pádný důkaz telepatie! 

 

Náš ezoterický podnikatel nedávno objevil nový úžasný zdroj duchovna i  příjmu. Při putování velehorami našel v přírodě vystavenou kovovou mísu. Nazval ji „vodnářským zvonem“ a v mystickém vytržení začal na mísu hrát, přičemž objevil její léčebné účinky. Ty ostatně potvrdí každý účastník jeho koncertu nebo posluchač záznamu. Výhradním autorem prodávaných CD a DVD je samotný laureát, lacinou výrobu a distribuci obstarávají neplacení dobrovolníci.  Šťouralové říkají, že mísa nepochází z Tibetu, že není stará tři tisíce let a že není zhotovena ze sedmi kovů, ale jde o běžný mosazný suvenýr z čínského trhu. Skeptici ze Sisyfa pochybují skoro o všem, ale o duchovně-podnikatelském duchu Tomáše Pfeiffera nikoli.

 

Čeští skeptici s podtitulem Kdo jsou a co chtějí jsou především knihou humoru a údivu nad tím, co všechno je možné a čemu všemu jsme připraveni věřit.   Kniha je na pultech knihkupců za 220,- korun. Lze ji také objednat na adrese: vnoskova@centrum.cz za 160,- korun + poštovné, nebo za tutéž cenu bez poštovného v Praze a na akcích Sisyfos.
Čeští skeptici s podtitulem Kdo jsou a co chtějí jsou především knihou humoru a údivu nad tím, co všechno je možné a čemu všemu jsme připraveni věřit.
Kniha je na pultech knihkupců za 220,- korun. Lze ji také objednat na adrese: vnoskova@centrum.cz za 160,- korun + poštovné, nebo za tutéž cenu bez poštovného v Praze a na akcích Sisyfos.

 

 

AGA - Alternativní grantová agentura

Letuschopné textilie

 

Současný stav poznání:  Ezoterikové vědí, že mnohé důležité vědecké poznatky byly v průběhu věků zapomenuty či dokonce utajeny, přičemž dnešní tzv. Oficiální věda je s úsměškem považuje za pouhé báchorky. Dobrým příkladem je létající koberec používaný běžně v orientálních pohádkách. O reálném základu tohoto zapomenutého dopravního prostředku svědčí i nezpochybnitelný fakt, že společnost Air India má dodnes v logu maháradžu na létajícím koberci ! Tuto skutečnost nadto bezpečně prověřila naše rozvědka, což přimělo Ministerstvo obrany, u vědomí neutěšeného stavu našeho bojového letectva, vyhlásit následující bohatě dotované úkoly.

 

 

Úkoly:

- Upředení antigravitačního vlákna (zvláštní prémie bude udělena za neprůstřelnost).

- Způsob tkaní koberců v nepromokavé úpravě.

- Řešení aerodynamiky nadzvukových stíhacích koberců.

- Kobercová elektronika, katapult a bezpečnostní pásy.

- Taktické rakety koberec-země a koberec-koberec.

- Pumovnice pro kobercové bombardování.

 

Kromě zvýšení bojové připravenosti si ministerstvo slibuje řadu dalších přínosů. Totiž koberce budou stihači parkovat na podlaze svých obývacích pokojů - ale nebudou smět na ně stavět nábytek. To proto, aby mohli okamžitě oknem či balkónovými dveřmi vyrazit proti narušiteli. Díky tomu bude možné uvolněné hangáry privatizovat, neboť údržba koberců bude svěřena speciálně vycvičeným manželkám.

 


 

Jako bonus připojujeme videozáznam z letošního udílení bludných balvanů za rok 2014:

 

Autor: Redakce
Datum: 09.09.2015
Tisk článku


Diskuze:

Ale no tak, pani skeptici.

Radoslav Porizek,2015-09-10 21:33:49

Z Teorie relativity ale vyplyva iba obmedzenie na neprekrocitelnu barieru rychlosti svetla. Nevylucuje existenciu castic s nadsvetelnou rychlostou. Iba tvrdi, ze ak take castice existuju, tak nemozu spomalit do podsvetelnych rychlosti. Vacsi problem je, ze taketo castice by sa casom pohybovali opacne, t.j. dali by sa s nimi vysielat signaly do minulosti, co by porusovalo princip priciny a nasledku (ale zas nikde nie je napisane, ze musi platit ;o) )

Analogiu tachionov pozname v mechanike krystalickych materialov, ktora je urcena tvorbou a pohybom ciarovych poruch v krystalickej miezke - dislokacii. Dislokacie nemozu prekonat rychlost zvuku, podobne ako castice nemozu prekonat rychlost svetla. Je ale mozne vytvorit specialne supersonicke dislokacie, ktore sa po celu svoju dobu existencie pohybuju nadzvukovou rychlostou. Rychlost zvuku je pre ne tiez bariera, ale z druhej strany: nemozu spomalit pod rychlost zvuku:
https://www.questia.com/article/1G1-53984912/supersonic-defects-have-the-right-stuff

Odpovědět


Není nad tachyonizovaní

Ondi Vo,2015-09-11 03:10:26

Bronzový Bludný balvan získal Tachyon Czech. Za propagaci a prodej tachyonizovaných výrobků.

Podle mne by měly být tachionizované zejména vesmírné rachejtle, to by nám pak cesta na Mars trvala jen pár mínus minut. Tachionizovaní automobilu by bylo asi protiprávní, ještě snad tak tachionizovat down load velkých souborů z internetu. Zfilmovaná pohádka o zlaté rybce v počítači dřív, než je spuštěn.

Ta tachionizovna Tachyon Czech bude mít zajisté velký úspěch na trhu s tachionizovanou podložkou do květináče. Rostlina vyroste a vykvete prakticky dřív, než se dá semínko do hlíny.

Odpovědět


Re: Není nad tachyonizovaní

R A,2015-09-15 11:08:01

O tom písal už Terry Pratchett v Úžasnej Zeměploche, tuším konkrétne v Mortovi, kde jeho rodina pestovala "loňky (dvouloňky i víceloňky)", ktoré zasadíš tento rok a úrodu si zobral vlani.
Pestovali víno z "loňkovej" révy, z ktorého keď máš opicu dnes, zajtra musíš piť dvakrát toľko, aby si ju zahnal.
Konečne začínam rozumieť teórii M-vesmíru :)

Odpovědět


Re: Ale no tak, pani skeptici.

Vít Výmola,2015-09-12 20:11:05

Ale, pane Radoslave, nikdo přece netvrdí, že tachyony jsou nefyzikální! Pouze si rozhodně nemyslíme, že tyto hypotetické částice má jakýsi Wagner ve své krabičce. Ostatně myslím, že Tachyon Czech ani netuší, co tachyony jsou, a může jim to být jedno: Stačil dostatečně vědecky znějící termín, kterým lze oblbnout hloupé a naivní zákazníky.

Odpovědět


Re: Re: Ale no tak, pani skeptici.

Milan K,2015-09-13 11:06:45

Já to tvrdím. V mojí realitě jsou tachyony nefyzikální, filosofické. Fyzikální je třeba elektron.

Odpovědět


Re: Re: Re: Ale no tak, pani skeptici.

Vít Výmola,2015-09-13 19:16:27

Může se ve vaší realitě tachyon někdy stát fyzikálním?

Odpovědět


Re: Re: Re: Re: Ale no tak, pani skeptici.

Milan K,2015-09-14 08:11:35

Jistě. Přijemnenším, až ho bude potřeba, teoreticky fyzikálním.

Odpovědět


Re: Re: Ale no tak, pani skeptici.

Radoslav Porizek,2015-09-18 12:54:19

Ale tvrdi, reagujem konkretne na toto: "... částice pohybující se nadsvětelnou rychlostí, které podle velmi dobře prověřené teorie relativity nesmějí existovat, neboť ta považuje rychlost světla za mezní. "
.
Priamo sa tu tvrdi, ze teoria relativity vylucuje existenciu nadsvetelnych castic, co nie je pravda.
Pretoze mezna rychlost svetla nevylucuje existenciu takychto castic. Ano, ide iba zlu formulaciu, ale taketo neexaktne formulacie by sa nemali v oficialnych vyjadreniach klubu skeptikov vyskytovat.

Odpovědět


Re: Re: Re: Ale no tak, pani skeptici.

Vít Výmola,2015-09-18 13:29:23

Aha, tak tuto větu jsem věru přehlédl. Máte pravdu.

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz