Hrubé porušení oslích práv  
Osel pykal v policejní cele. Ostře protestujeme proti postupu policie!

Kolumbijská policie zadržovala osla Pacha  tři dny kvůli spoluúčasti na dopravní nehodě v kolumbijském  městě Arauca. Místo cely byl osel hlídán v hasičské zbrojnici. Případ se dostal do televize a zvíře se stalo mediální hvězdou země.

Osel Pacho táhl v neděli večer domů svůj vozík, když do něj narazil podnapilý motocyklista. Osel byl poraněn na hlavě a na pravém přední noze. Zranění utrpěl i viník nehody, který byl ošetřen v nemocnici.
Policie při vyšetřování případu dospěla k šokujícímu rozhodnutí: nezavřela původce havárie, ale osla. "Je nevinný a drží ho v hasičské zbrojnici, i když si nic nepřeje více, než jít domů," rozčiloval se padesátiletý majitel zvířete, rolník Nelson Gonzáles.
Ochránci lidských práv se osla zastali. Podle nich  je nezákonné zbavit zvíře svobody. Advokát Carlos Mauricio Gutierres argumentuje: "Osel není pro společnost žádným nebezpečím a musí být okamžitě propuštěn. Pro takový  případ nemá země právní ustanovení a ve  zdůvodnění, které vydala policie v Arauce se praví: "Osel byl zadržen, protože při nehodě byl zraněn člověk," . Vyjádření policie tlumočila  mluvčí Diana Rojasová.
Na svobodu se "zadržený" dostal ve středu. Majitel zvířete, přesto, že chodil zvíře denně krmit, musel  policii zaplatit za jeho ustájení. Teprve poté byl osel propuštěn.

Prameny: ČTK, DPA, Reuters

Autor: Redakce
Datum: 10.03.2005 18:39
Tisk článku


Diskuze:

kdo je tady osel

dinosaurus,2005-03-10 19:26:37

Asi ti policajti...kam se hrabou naši ;o)

Odpovědět


Neměl bych o těch našich tak vysoké mínění!

Dwarf,2005-03-11 08:15:07

Utvrdil mě v tom příběh mého známého, kterému nedávno ukázali videozáznam toho, jak banda zlodějů aut rozebírá jeho ukradeného miláčka, a policajti namísto aby zasáhli, tak to "dokumentovali"! Pro mě by to také asi byl silný zážitek!

Odpovědět


Těm našim by ten osel utekl i v pantoflích!

Dane,2005-03-11 13:06:43

ČTK
11.3. 2005 12:05
MOST - "Devětatřicetiletý Dušan Pačaj napadl policistu, který muže předvedl na služebnu, a utekl," řekl zástupce mosteckého policejního ředitele Jaroslav Káninský.

Hledaný muž podle policie v úterý v Mostě spáchal násilný trestný čin. Policisté hlídkové služby muže zadrželi krátce po činu a umístili ho do policejní cely. Ve čtvrtek odpoledne ho obvinili z loupeže. "Na pracovišti služby kriminální policie napadl pachatel fyzicky policistu s takovou razancí, že policista ztratil rovnováhu. Tohoto okamžiku pachatel využil k útěku," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Z budovy policejního ředitelství se podle Světlákové Pačaj dostal přes okno z chodby třetího patra, odkud vyskočil na střechu pracoviště referátu cizinecké policie a odtud pak mimo objekt policie.

Vedení policie šetří, zda policisté neporušili předpisy a současně po muži vyhlásilo pátrání. Muž je vysoký asi 170 až 180 centimetrů, má hnědočerné krátce střižené rovné vlasy, hnědé oči a pod nosem knírek. V době útěku měl muž na sobě modré tepláky, modrou košili a pantofle.

Severočeským policistům loni uteklo ze služeben několik pachatelů trestných činů. Nejznámějším případem na severu Čech byl útěk údajného sexuálního útočníka Martina Duny. Muž, který utekl z krajské policejní správy v Ústí nad Labem, nyní stojí před soudem.

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz