Homosexualita mužů je zřejmě evolučně výhodná  
Představa, že mužská homosexualita, z níž nemůže vzniknout potomstvo, je pro zachování rodu hendikepem, je mylná. Gayům se daří šířit „své“ geny podobně, jako jejich většinovým vrstevníkům.


Homosexualita
V Babylonské říši byla homosexualita odsuzována. Chamurapiho zákoník stanovoval jako trest za homosexuální styk kastraci. Ve starověkém Egyptě nebyla homosexualita pokládána za společensky pozitivní jev, nicméně byla tolerována. V Řecku nejenže byla široce akceptována, ale byla dokonce podporována státem. Mít mladého chlapce patřilo k dobrému mravu a bylo to považováno za znak mužnosti. Thébští válečníci (thébská svatá družina) se skládala výlučně z homosexuálů. Platilo, že bojovníci spojeni navzájem milostnými pouty válčí urputněji, neboť válčí i za své milence. Největšího oficiálního rozkvětu doznala homosexualita v dórských obcích. Militaristický stát Sparta učinil takovou výchovu součástí svého vzdělávacího a výcvikového systému. Papež Julius III se netajil vztahem se svým adoptivním "synovcem" Innocenzo Ciocchi Del Monte. Negramotného hocha z ulice jmenoval papež dokonce do úřadu cardinalis nepos, tedy mezi nejmocnější muže tehdejšího světa. Křesťanství stejnopohlavní svazky sice postavilo mimo zákon a ty, kdo se takovým stykem provinili, odsuzovalo k trestu smrti upálením, ale jak nyní z provalených afér se zneužíváním dětí kněžími vychází najevo, i ta nejtvrdší opatření se míjí účinkem. Homosexualita je podle studie amerických lékařů mezi klérem dokonce častějším jevem, než v běžné populaci. Pro evoluční biology je existence homosexuality vděčné téma ke studiu. Nová studie zaměřená na chování čtyřprocentní menšiny je z dílny psychologů Paula Vaseye a Douga VanderLaana z University of Lethbridge. Tito dva Kanaďané se vydali jev studovat do oblasti jižního Pacifiku. Na ostrově Samoa neberou homosexuály jako zavrhovanou menšinu ale jako přirozenou součást a rovnocenné členy své komunity.

 

Je v tom genetika?
Homosexualita není jen výsadou člověka a je v přírodě běžná. Dopouštějí se jí savci,  ptáci i hmyz. A protože se chování zvířat jen zřídka řídí kulturou, orientace na stejné pohlaví musí mít dědičný (genetický) základ. Evoluční zákonitosti by se jinak postaraly o to, aby geny, které neposkytují svému nositeli, nebo populaci jako celku nějakou výhodu, vymizely.

 

Odpověď dává matematika
Každý z nás dědí po rodičích svůj jedinečný vzorec DNA. Máme dvě sady chromozomů, celkem 23 párů čili 46 chromozomů. Jeden chromozom získáváme od matky a druhý od otce. Jelikož otec má dvě varianty každého z těchto 23 párů chromozomů, existuje 50% šance, že svému potomkovi náhodně předá ten který chromozom. Podobně i matka má dva od každého chromozomu.
Teoreticky platí, že mají-li dva sourozenci tutéž matku a otce, měli by sdílet 50% chromozomů matky a 50% chromozomů otce. Sourozenci mají 50% genů totožných.  U polovičních sourozenců to je 25% genů.  Gay také má se svým synovcem 25% společných genů. Matematicky vzato, pokud gay podporuje dva synovce, je to z evolučního pohledu propagace svých genů stejné, jako kdyby se staral a pomáhal prosadit se jednomu svému přímému potomkovi (synovi, dceři).

Genům je jedno, zda se jejich převod do další generace děje prostřednictvím našich vlastních potomků, nebo kombinacemi, které od našich rodičů získali děti naší sestry či bratra. Z čistě nezaujatého pohledu vyplývá, že je evolučně výhodné, když v rámci rodinného klanu dětem pomáhají gayové. Ve snaze přežít je pro sobecké geny každý prostředek dobrý a žádný není zavrženíhodný.

 

Poznatky z ostrova Samoa to potvrzují
Pacifický ostrov Samoa si kanadští vědci ke svému výzkumu nevybrali náhodou. Muže preferující vztah  s jiným mužem tamní společnost akceptuje,  bere je jako další z pohlaví. Označují je za fa"afafine, což znamená ani muž ani žena. Fa"afafine mají tendenci být zženštilými a tak se jako sexuální partneři stávají atraktivní pro jiné dospělé muže.    
Vědci na ostrově pobyli několik let. Zjistili, že fa"afafine jsou altruističtí a že inklinují ke svým neteřím a synovcům více, než tamní ženy a heterosexuální muži. Ochotně děti svých příbuzných hlídají a vychovávají je, učí se s nimi. Pomáhají jim i materiálně, například jim platí zdravotní péči a vzdělání. Vědce zajímalo, zda altruismus gayů je směrován specificky. Zda vstřícný vztah se týká jen příbuzných, a nebo zda je nezištná snaha pomáhat gayům vlastní a chovají se stejně ke všem dětem.  Provedli řadu pozorování a testů, při nichž  rafinovaně kladenými otázkami u žen, mužů a gayů zjišťovali, zda v jejich vztazích k drobotině jsou nějaké rozdíly.  Výsledky tohoto šetření publikovali v časopise Psychological Science. K nejzajímavějším  poznatkům patří, že samoanští gayové se nechovají ke všem dětem stejně. Výchovou i materiálně podporují především děti svých blízkých příbuzných. Ochotou pomáhat nepříbuzným jedincům nijak zvlášť  neoplývají.


Pramen: Association for Psychological Science

Datum: 08.02.2010
Tisk článku


Diskuze:

zbytecne

Martin Soukup,2010-02-19 15:29:15

omlouvam se za dalsi post do pranice... napsal jsem ho v rozcileni po preceteni prvnich prispevku az do postu "Zdravim..." pri kterem jsem doslova explodoval a nedpustil si tech par radku :X

Odpovědět

Pane Urbane, ...

Martin Soukup,2010-02-19 15:18:08

napadlo Vas vubec nekdy, ze za skandaly na tema: "homosexualni pedifil opet utoci" stoji 'heterosexualni' muz (bisexual), ktery potlacuje sve prirozene sklony k homosexualite, kvuli spolecenskemu znemozneni, zavinenem lidmi jako jste vy a jednoho dne dostane slabou chvilku a zneuzije slabe dite?...
Kvuli 'VASIM' nazorum a vystupovani se treba jinak dobry chap dopusti trestneho cinu a chlapec si odnese trauma z detstvi.

Xenofobie JE PORUCHA (objektivity?), nikoli homosexualita. Pouze hypoteticky.. byl byste radeji, kdyby jste v prirode narazil pouze na 2 druhy zvirat nebo date prednost pestre skale? Neni snad lepsi aby existovalo vic aromat a vuni? Nebo snad stojite o HOMOgenni svet? Vy na homosexualite vidite jen to nejhorsi jelikoz jste ji zavrhl uz davno kvuli vsem tem 'chlapskym' vlatnostem, ktere z Vas delaji ve spolecnosti silne postaveneho 'chlapaka a drsnaka'. Pritom je zajimave kolik casu a radku venujete tematu, ktere se Vas vlastne 'vubec netyka'. Velmi zajimave :))

Odpovědět

Panove, nejak se to zvrhava

Marne Porca,2010-02-11 20:11:05

a proto, abych svym zpusobem utupil hrany, nebylo by pro rozvoj clovecenstvi uzitecnejsi, zakazat strkat hlavu do otvoru okolo ktereho se vede cela tato diskuze??

Odpovědět

Dítě mužský a ženský vzor u rodičů nepotřebuje

Petr Tomeš,2010-02-11 15:44:50

"Homosexuální páry budou mít na výchovu dědí špatný vliv asi stejný, jako když dítě vychovává jen jeden rodič – dítě potřebuje mužský i ženský vzor."

To není pravda.
"No research supports the widely held conviction that the gender of parents matters for child well-being."
http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/fulltext/123248173/HTMLSTART

"The social science literature overwhelmingly rejects the notion that there is an optimal gender mix of parents or that children and adolescents with same-sex
parents suffer any developmental disadvantages compared with those with two oppositesex
parents."
"Since the end of the 1980’s, it has been well established that children and adolescents can adjust just as well in nontraditional settings as in traditional settings."
http://www.glad.org/uploads/docs/cases/2009-11-17-doma-aff-lamb.pdf

Odpovědět

Jakkoli souhlasím

Miroslav Zapletal,2010-02-11 12:20:38

s vašimi návrhy, nevidím důvod, proč by mělo být vyrůstání dítěte v péči homosexuálního páru pro toto dítě na závadu. Homosexuální páry musejí být samozřejmě prověřováni co do způsobilosti stejně jako heterosexuální. Až bude situace taková, že na jedno bezprizorné dítě bude čekat několik párů, pak samozřejmě ať mají přednost páry heterosexuální. Adopce od homosexuálů přece není o tom, že "maminka je chlap", jde prostě o to, že dva spolu žijící chlapi (nebo ženy) se starají o dítě, které jinak nikoho nemá a muselo by žít v děcáku.

Odpovědět

Milan Kašecký,2010-02-11 07:29:31

Mnou špatně formulovaná věta: "Navíc většina homosexuálů adopcí chce především řešit problémy své vlastní, ne problémy konkrétního dítěte." Měla narazit problém, kdy dnes po období potlačování homosexuality nastává opačný extrém, snažit se protlačit i tam kde to není potřeba. Diskuze o adopci dětí homosexuály je spíše vedená pro řešení problémů samotné komunity homosexuálů a jejich prosazení ve společnosti, ne pro řešení problémů samotných dětí, které potřebují řešení v jiných sférách (výchova mladých lidí, změny dětských domovů, zlepšení adopce heterosexuály…).

Odpovědět


Milan Kašecký,2010-02-11 07:32:19

Omluva: špatně umístěná odpověď pro Jakub Šenkýř.

Odpovědět


Jakub Šenkýř,2010-02-11 10:56:25

To je asi tak, jako když papež řekl Afričanům, aby zahodili kondomy a začali radši žít mravně. Samozřejmě, že by to šíření AIDS zastavilo. Ale lidé to nikdy neudělají a v tomto kontextu je zahazování kondomů vražedné.

Podobně ten váš fiktivní program (lepší mladí lidé, lepší hetero adopce, lepší děcáky) je krásný (ačkoli lepší by bylo "žádné děcáky"), ale zoufale nereálný. Otázka nezní, jak vyřešit problém opuštěných dětí jednou provždy, ale jestli bude dítěti adoptovanému homosexuálním párem lépe než v dětském domově. Já myslím, že ano.

A možná - kdo ví - budou děti vychovávané homosexuály odpovědnější a otevřenější světu, takže až budou mít jednou svoje děti, budou je vychovávat bez potřeby dětských domovů.

Odpovědět


Milan Kašecký,2010-02-11 12:08:52

Změny v dětských domovech nejsou tak nereálná věc jako sexuální abstinence černochů, a myslím že změny které proběhly hlavně v alternativních domovech pro děti - rodinky, jsou toho jasným důkazem. Nejsem a priori proti adopci homosexuály, myslím však, že společnost tohoto kroku ještě nedorostla a nač vytvářet nové problémy, když ztěžka řešíme problémy staré. Několik desetiletí běžného soužití s homosexuály a pak asi nebude takový problém, až bude Pepíček vysvětlovat dětem ve třídě, že má dva tatínky ale žádnou maminku.
A na okraj, převýchova mladých lidí se již rozjíždí. Je jim denně připomínáno jaká mají práva (práva dítěte), tak doufejme, že po tomto přijde i akce kde dětem budou připomínány i jejich povinnosti.

Odpovědět


Jakub Šenkýř,2010-02-11 13:47:25

"Právě dítěte" jsou jedna z největších zhůvěřilostí vůbec. Doufám, že se nebudeme muset dožít času právníků řešících rozkoly mezi dítětem a rodičem, který porušil "dětská práva".

Odpovědět

Pane Kašecký

Miroslav Zapletal,2010-02-11 00:29:38

absence některého ze dvou polárních vzorů může být pro dítě jistá újma, zdaleka ne však taková, jakou produkuje vyrůstání v děcáku, byť sebelépe vedeného. Výchova v milující rodině je vždy lepší, byť jde o rodinu s defektem jednopohlavnosti. "Nefunkční heterosexuální rodina", které se dítě nesvěří - to sotva lze diagnostikovat v případě, kdy by se dalo říci, že všechno je v pořádku kromě toho, že jeden z rodičů neplní dostatečně funkci vzoru. Uvědomte si, že v otázce adopce nejde o to, zda bude mít dítě ideální podmínky, ale zda bude mít lepší podmínky než bez adopce.

Odpovědět


Milan Kašecký,2010-02-11 06:23:22

V celém kontextu mého příspěvku souhlasím s vámi že "v otázce adopce nejde o to, zda bude mít dítě ideální podmínky, ale zda bude mít lepší podmínky než bez adopce." a proto jsem i uvedl "Osobně si myslím, že řešit problémy odložených dětí adopcí homosexuály je tak trochu z bláta do louže. Řešení těchto problémů se pohybuje v naprosto jiných sférách."
Neboť nač řešit problém tak že vyvolá další problémové situace? Myslím že řešení pro opuštěné děti není adopce homosexuálními páry, ale zlepšení výchovy mladých lidí, zlepšení dětských domovů a zlepšení možností adopcí pro heterosexuální rodiny, atd.

Odpovědět

S chladnou hlavou

Milan Kašecký,2010-02-10 05:48:14

Každý asi uzná, že náš svět není rozdělen příkře mezi muže a ženy, ale že zde existuje šedá zóna, kde se obě pohlaví prolínají v různorodých kombinacích. Stejně tak to bude i se samotnými homosexuály, budou zde lidé, kde jejich orientace je podmíněna spíše geneticky a na druhé straně zde jistě budou i tací kde jejich orientace bude podmíněna výchovou nebo jinými faktory (traumata v dětství, hormony) a jistě zde bude i šedá zóna kde se projeví více faktorů zároveň. Každé zjednodušování v otázkách složitého systému jako je život vždy vede pouze k nepochopení.
Co se týká zde diskutovaného problému adopcí homosexuálních párů. Myslím že adopce je lepší než výchova v dětských domovech. Homosexuální páry budou mít na výchovu dědí špatný vliv asi stejný, jako když dítě vychovává jen jeden rodič – dítě potřebuje mužský i ženský vzor. Z vlastní zkušenosti vím jaký vliv má na dítě to, pokud jeden z těchto vzorů chybí. A právě tento nedostatek homosexuálních párů by měl být brán jako velký problém pro dítě. Nevěřím, že nefunkční heterosexuální pár, kdy jeden z nich nemůže plnit svou funkci rodiče, by dostal k adopci dítě. Adopce homosexuály by tedy byla pozitivní diskriminace, s kterou osobně nesouhlasím.
Osobně si myslím, že řešit problémy odložených dětí adopcí homosexuály je tak trochu z bláta do louže. Řešení těchto problémů se pohybuje v naprosto jiných sférách. Navíc většina homosexuálů adopcí chce především řešit problémy své vlastní, ne problémy konkrétního dítěte.
Co se týká zneužívání dětí. Pedofil si vždy najde cestu, ať je to adopce nebo práce v dětském domově.

Odpovědět


Jakub Šenkýř,2010-02-10 10:57:08

To je dobrá poznámka. Mužská homosexualita se nevyskytuje pouze ve formě genetického podmínění (jak už někdo níže podotkl, jde v tomto případě zřejmě o vedlejší efekt genu, který má "praktický" efekt u žen - v tomto směru mi článek i proběhlý výzkum připadá jako nešikovně pojatá snaha o propagaci příznivého postoje k homosexualitě), ale existují i kulturní a sociální vlivy, které v různé míře homosexuální chování umožňují (60. léta v USA) nebo přímo podporují (starověké Řecko) i u "geneticky heterosexuálních" mužů. V tomto smyslu je mnoho z nás potenciálními bisexuály. Předpokládám ale, že v případu registrovaných partnerství a adopcí dětí homosexuálními páry jde o homosexualitu vrozenou, nikoli o homosexualitu jako způsob života (k neusedlému životnímu stylu výchova dětí nepasuje bez ohledu na biologické pohlaví zúčastněných).

Problematika výchovy dítěte "jen jedním pohlavím" a problémy z toho plynoucí se dotýkají hlubšího problému genderových rolí ve společnosti. Procházíme právě společenskou proměnou, kdy je předválečný model "žena doma, muž v práci" opuštěn a dosud není nalezen uspokojující model nový. Důsledkem tohoto přechodu je i mnoho rozvedených heterosexuálních párů a děti vychovávané pouze jedním rodičem (obvykle ženou). Proto jak říkáte, dítě často postrádá mužský nebo ženský vzor, jsouc vychováváno pouze jedincem a ne párem. Tento problém opravdu adopce homosexuálními páry nespraví.

ALE. Nevyplývá z toho, že je výchova dvěma homosexuály horší než výchova jedním heterosexuálem (která je ve svém důsledku také "homosexuální"). Je pro dítě důležitější naučit se "správně" genderové role (které právě procházejí dost zásadní proměnou, proto ty uvozovky), nebo být vychováváno ve stabilním prostředí milujícími rodiči? Je snad pozitivní diskriminací homosexuálních párů fakt, že heterosexuální páry se nedokáží udržet pohromadě a vychovávat děti? To mi připadá absurdní.

Osobně si myslím, že v dnešním individualizovaném světě jsou mnohem větším problémem nefunkční mezilidské vztahy (na úrovni jedince, etnika i národa a kultury) než to, zda se "kluci chovají jako kluci" a "holky se chovají jako holky". Dva rodiče s funkčními vztahy jsou pro dítě rozhodně lepší průpravou do života než jeden, byť by patřil ke "správnému" sexuálnímu kádru.

Větu o tom, že homosexuální pár chce adopcí řešit vlastní problémy a ne problémy dítěte, neumím asi správně přečíst. Náhradní rodiče přece nejsou sociální pracovníci, kteří by měli dítě "opravit". Úlohou rodičů je přinést dítěti bez citového a materiálního zázemí jistotu, vztah a možnost dospět v plnohodnotného jedince. Heterosexuální pár, který nemůže počít dítě vlastní, také řeší adopcí přednostně "svůj problém". Principem rodičovství je, že se původně sobecké zájmy (rodičů a dítěte) navzájem střetávají a (v případě funkční rodiny) uspokojují. Sexualita všech zúčastněných je v tomto procesu až podružná.

Odpovědět

Tahle veta by se mela tesat do kamene...

Jan Urban,2010-02-10 02:32:52

"K nejzajímavějším poznatkům patří, že samoanští gayové se nechovají ke všem dětem stejně. Výchovou i materiálně podporují především děti svých blízkých příbuzných. Ochotou pomáhat nepříbuzným jedincům nijak zvlášť neoplývají"
to jako "vedci" ocekavali, ze se bude nejaky clovek at uz teplous nebo ne,starat vic o deti cizi nez o ty z vlastni rodiny?To je naprosto logicke na vysledek ktery je podle "vedcu" nejzajimavejsi bych prisel asi za pet minut na zachode,nez bych dotlacil...
Nejhorsi clanek na Oslu vubec....

Odpovědět

Takže na žádost pana Urbana

Miroslav Zapletal,2010-02-09 23:41:56

se zde místo diskuse o výsledcích, resp. významu onoho výzkumu vede debata o tom, proč Urbanovi vadí homosexuálové. Dozvěděli jsme se také, že homosexuálky mu nevadí(koho to kurva zajímá???), čímž, jak se zdá, jeho rozlišovací schopnosti končí. Urbane, aby byl člověk pedofilní, musejí ho pohlavně přitahovat nevyvinuté děti, tak 5-10 let věku, nanejvýš. Co to má společného s homosexualitou??

Odpovědět


Tak Pane Zapletal...

Jan Urban,2010-02-10 02:05:26

a uz jste videl pedofilni zenu?,.))loool..
Pedofilove at uz nebezpecni nebo ne jsou predevsim homosexualni chlapy a ne heterosexualni proto o tom mluvim....90 % zneuzivanych deti jsou chlapci a ne holky...
vy to proste nechapete,mate zamlzenej mozek a asi jste sam teplej,tak si to tu musite obhajit stuj co stuj...chapu vas,musi to bejt hrozny..

Odpovědět


Mimochodem...

Jan Urban,2010-02-10 02:21:48

Takovejhle vyzkumu vam naprdim kybl..!!Kdo to vubec plati takovyhle "vyzkumy"??Zajimalo by me jestli overovali zpetne,jestli kazdy teplous ma ten jejich gen homosexuality??
a jeste jedna vec...Jste si opravdu tak jisti ze nemame nic co geneticky uz nepotrebujem??
Autor pise:
"Evoluční zákonitosti by se jinak postaraly o to, aby geny, které neposkytují svému nositeli, nebo populaci jako celku nějakou výhodu, vymizely..."
Tohle je totiz nejvetsi omyl tohoto claku...je jich tam vic,ale tohle je nesmysl...
Pokud nam zustali fyzicke casti ktere uz nepotrebujem,jako treba slepe strevo,tak muzem mit i toto chovani zakodovane,ale nyni ho uz nepotrebujem...

Odpovědět


Co si myslím

Miroslav Zapletal,2010-02-11 00:19:20

o tom výzkumu, jsem uvedl níže. Co si myslím o Urbanově fóbii z homosexuálů, by patřilo k samostatnému článku.

Odpovědět

Chlapi, nehádejte se tu

František Kříž,2010-02-09 23:10:09

Řekněte, ten kluk na obrázku jestli by se vám nelíbil :)

Odpovědět

Zdravim..

Jan Urban,2010-02-09 21:27:40

Uznavam ze muj posledni komentar nebyl zrovny "vykvet inteligence",ale ten problem je tak slozity, ze sem nemel naladu neco rozepisovat,jen sem si tak rypnul...a hloupe..
Jiste to neni nemoc ale disfunkce a bylo krute to napsat,navic si myslim, ze neni dedicna a jestli je to tedy v genech ,tak to skryte musi mit asi tak 80% chlapu a to nemluvim o zenach,tam je homosexualni skoro kazda a rad bych tyhle dve,zenskou a muzskou homosexualitu rozdeloval..Zenska homosexualita mi nevadi,jenom ta muzska...
Potvrzeni mych slov najdeme predevsim v jiz citovane historii kde se jasne ukazuje ze cim vic byla homosexualiata prijimana tim vzrustal pocet "oficialnich homosexualu" az k takovym extremum tak jak je zname ze stareho Recka...Vyskytoval se snad u nich homosexualni gen nejak casteji?? samozrejme ze ne...homosexualita neni dedicna,na to nemusim byt geneik abych to videl..je to ve vychove..
Ale abych rozvedl co mi na tom vsem nejvic vadi ,tak je to, ze vsechno, co se ted okolo homosexualu deje smeruje k tomu aby mohli adoptovat deti...to registrovane partnerstvi byl jenom dalsi krok,bez nej by to neslo,ale rozhodne to nebyl cil...cil jsou adopce a to je s cim se nikdy nesmirim aby dva homosexualove vychovavali dite...zeny mi nevadi,ostatne to by se asi tezko zakazovalo aby nemohly vychovavat svoje porozeny deti..:)
Vetsina zneuzivanych deti nejsou holcicky,ale kluci a kdyz vidim ty site co si pedofilove jsou schopny zorganiovat aby se dostali k fotkam,tak si umim predstavit kdyby tu byla sance ziskat "mlady masicko" primo do vychovy aby mohli by ho koupat,prevlikat atd LEGALNE...??to by se strhla mela,to mi verte a ja myslim ze jedine zneuzite dite nevynahradi desitky jinych adopci,kor kdyz je momentalne tak tezky ziskat pro heterosexualni par adoptovane dite..at se radsi staraj o tohle...nikdo homposexualum nebrani se stykat at si delaj co chtej,ale at me neutej se na to divat a nebo abych jim tleskal..

Odpovědět


Jakub Šenkýř,2010-02-09 21:55:45

Celý váš nenávistný postoj je založený na ztotožňování homosexuality s pedofilií. Což je nepravdivé východisko a tím všechny ostatní vývody padají.

Na druhou stranu je spousta jiných míst, kde jsou děti týráním a zneužíváním ohroženy. Z tohoto pohledu není riziko utýrání vlastní matkou nebo zneužívání vlastním otcem o nic menší než totéž páchané homosexuálním párem. Vlastně je větší, protože nepochybuji, že by náhradní rodiče museli projít dlouhým a ponižujícím zkoumáním způsobilosti, což přirození rodiče nemusejí.

Takže se spíše zamyslete nad tím, co výchova zanechala ve vás a jestli byste s tím nechtěl něco udělat.

Odpovědět


No vyborne..

Jan Urban,2010-02-09 22:33:36

Takze deti uz jsou tyrany,takze je muzem vystavit dalsimu riziku,jenom protoze se nekdo potrebuje citit "rovnopravne"??To maj ty homosexualove takovou strasnou potrebu vychovavat dite,ze pro to tolik delaji? To opravdu nechapu,muzete mi to nejak vysvetlit??
Neztotoznuju homosexualitu s pedofilii,ale to procento pedofilu je dost vysoke,ale to je spekulativni,nase spolecnost nedovoli takovy vyzkum,bylo by to rasisticke...)dobra ,muzem tedy tvrdit ze to procento je male,ale je tu a navic ,je logicke ze dite do pecovani bude chtit skoro kazdy pedofil,ale ne kazdy homosexual,takze v sousctu bude zadat stejne hodne pedofilu o dite tak jako tak...a jak to osetrite?? myslite, ze trapny otazky a par navstev doma neco vyresi?? to by tam museli mit kamery aby to melo nejakej smysl...nasi socialce fakt neverim aby tohle mela v kompetenci a vzpomente se na me,ze tam kde uz homosexualove deti adoptuji se driv nebo pozdeji vynori hruzne pripady kdy si jeste vzpomenete na moje slova...
homosexualita by nemela byt diskriminovana,nebo dokonce zakazovana,ale taky ne pozitivne diskriminovana(tohle spojeni je sloni paskvil asi jako plnostihla)..proste proc protezovat nekoho kdo ma sociologickou disfunkci,navic ktera se muze lavinovite sirit a ja vam reknu, ze nechci zit ve svete kde kazdej chlap ma milence a deti vyrustaji v nahradnich rodinach dle vyberu...A to nejsem katolik!!!

Odpovědět


Pane Senkyr..

Jan Urban,2010-02-09 22:49:41

Vas problem je, ze to berete osobne,podle homosexualu ktere znate a nejste objektivni a snazite se me urazit..Me to nevadi,umim se nad to povznest,vidim lidstvo jako miliardy jednotlivcu a vidim dal nez za svuj dvorek kde se pohybuji homosexualove Jarda s Premkem a neposuzuju podle nich miliony jinych homosexualu..
Sam znam par homosexualu,ale ty se nikdy nesnazili obnazovat se na ulici a ukazovat vsem ze jsou "jiny" ..
vite to je taky paradox...Neustale nam ukazuji jak jsou jini a pak chteji abysme s nimi jednali jako kdyby kdyby jini nebyli..copak homosexualita je jenom o tom ze klukum se libi cizi pindour?? myslim ze ne..Ty lidi jsou hodne jiny a ne jenom sexualne a nikdo nedokaze predurcit ,ze se nemuze stat napriklad toto..
Dva homosexualove adoptuji kojence,bude tam chodit socialka,vsechno v pohode,ale dozor jednou opadne,a kontrolovat se bude min.. problem ale nastane kdyz dite povyroste a stane se pro pedofila atraktivni...Jak muzem vedet ze kdyz najednou ty lidi prisli na to ze jsou teply(homosexulni je fakt dlouhy slovo:(,tak proc by najednou pri pohledu na mlady detsky telo neprisli na to ze je to vlastne vzrusuje??
To nikdo nemuze vyloucit a kdyz se odprostite od toho vaseho sentimentu a prohlidnete do sveta kde zijem,tak uvidite, ze mam pravdu..
Je opravdu co zlepsovat v peci o dite,v pristupech,ve vychove,ale to ze budem opusteny deti davat telpousum nic nevyresi...radsi se starejte o to aby opustenych tedi bylo co nejmene a aby heterosexualni pary nemeli takove problemy pri adopci a aby je to nestalo tolik penez na statni administrativu..

Odpovědět


Jakub Šenkýř,2010-02-09 23:00:08

Ale vždyť vy to sám říkáte.

"...dite do pecovani bude chtit skoro kazdy pedofil,ale ne kazdy homosexual,takze v sousctu bude zadat stejne hodne pedofilu o dite tak jako tak..."

Takže tím, že homosexuálním párům zapíráte možnost vychovávat děti, nic nezlepšujete.


"...homosexualita by nemela byt diskriminovana,nebo dokonce zakazovana,ale taky ne pozitivne diskriminovana..."

Pozitivní diskriminace znamená upřednostňování menšiny v přehnané snaze ji zrovnoprávnit. Možnost adoptovat děti je čisté zrovnoprávnění. Pozitivní diksriminace by to byla teprve tehdy, kdy by homosexuální páry dostávaly děti přednostně před heterosexuálními páry.


"...ma sociologickou disfunkci,navic ktera se muze lavinovite sirit... ...nechci zit ve svete kde..."

A tu jsme u kořene věci. Považujete homosexualitu za nemoc, za něco zlého, co je navíc nakažlivé. A bojíte se toho, tak hledáte argumenty, jak tento svůj strach objasnit. Že nejste katolík, vám nedodává o nic větší kredibilitu, nenávist k homosexualitě se podsouvala dětem i za socialismu (a ztotožňovala se s pedofilií).

Odpovědět


K dodatku pana Urbana...

Jakub Šenkýř,2010-02-09 23:11:20

Stále se točíte v kruhu. Teplouši jsou na chlapečky, nesmíme jim chlapečky svěřovat. Jsou divní a jiní, nerozumím jim, nemám je rád. A tak pořád dokola.

Váš smyšlený příběh nemá cenu komentovat, bylo by to plýtvání kapacitou serveru. Apelovat na to, že ostatní musejí prohlédnout a pak teprve uvidí, že jste měl celou dobu pravdu vy, si říká o něco jízlivého. Ale udržím se.

Celý poslední odstavec je jeden velký protimluv, takže téma považuji za vyčerpané.

Odpovědět


Pedofilní homosexuál

Jan Konečný,2010-02-14 12:58:53

tak teplouš dostane k adopci jen holčičku a lesby jen chlapečka a je to vyřešený : )))

Odpovědět

U tak emotivního tématu

Jaroslav Gutvirth,2010-02-09 19:11:33

Nelze klidnou diskusi očekávat. Proč je pro někoho tohle téma tak zraňující je trochu záhada. Asi jde o vliv výchovy, stejně jako u rasizmu.

Odpovědět


O vliv výchovy

Jan Novák9,2010-02-11 08:24:38

v kombinaci s vlastním potlačeným sklonem k homosexualitě v podvědomí. Potřeba aktivně proti tomu bojovat u druhých vychází z potřeby aktivně proti tomu bojovat u sebe protože je to fuj fuj.
Člověk bez vztahu k homosexualitě se sice diví že je to baví, ale nechává ho to chladným. Tak nějak ho to nevzrušuje :-))

Odpovědět

Muj muzsky nazor...

Jan Urban,2010-02-09 03:34:25

Podle me je homosexualita nelecitelna nemoc a argument, ze to je i u zvirat??Copak rakovina ne??:))
to ze se budou homosexualove starat predevsim o pribuzne deti je samozrejme a i kdyz tam teplouse tolerujou,tak svoje deti jim asi moc radi pjcovat nebudou..:))
nebo vy byste poslali svoje dite na tabor s teplym instruktorem?? ja ne...

Odpovědět


Jakub Šenkýř,2010-02-09 04:03:52

Správně, homosexuály pozavírat a umístit do rezervace, hned vedle lidí s rakovinou, pak k nim přidat nakažené virem HIV, ateisty a všechny další postižené neléčitelnými nemocemi.

Zakládat morální názory na vědeckých výzkumech je nesmysl, morálka je záležitostí kultury. Je velice smutné, že je naše kultura stále tak xenofobní a prokazuje trvalý nedostatek dobré vůle, pochopení a pokory.

Odpovědět


Jan Novák9,2010-02-09 08:08:52

Pokud pošlete dítě na tábor, riskujete především že vedoucí je pedofil, teprve až v druhé řadě jestli je homosexuál. Pokud máte dceru, je homosexuální vedoucí výhodou :-))

Odpovědět


vedoucí

Jiří Novák,2010-02-09 15:23:05

Ať je třeba homosexuál, jen ať nemá názory jako pan Urban!

Odpovědět

Zase vědecky...

Miroslav Zapletal,2010-02-09 01:40:43

Spíš by mě zajímalo, kolik tento přínosný výzkum stál. Agregát jedinců dané charakteristiky, která je staví do role neplodících, přičemž jsou však ve své komunitě zcela akceptováni, samozřejmě bude ve svém altruistickém chování vykazovat větší příklon k příbuzným dětem než heterosexuální (rozuměj: plodící a rodící) populace, neboť tito se starají především o svoje vlastní děti, tudíž jim synovci a neteře spadají do podobné kategorie jako děti sousedů. Kdežto nerodiče se zaměřují hlavně na děti příbuzných, protože nemají vlastní. Marně v tom hledám specifickou strategii "sobeckých genů", marně v tom též hledám specifikum homosexuálů. Mimochodem, dříve platilo, že bez boží vůle ani vlas z hlavy nespadne, pro dnešní Osly zřejmě platí, že bez genetické změny ani prd z těla nevyjde.

Odpovědět

To Jan Novák9 :

František Kříž,2010-02-09 00:38:21

Protože naše kultura homosexualitu spíše potlačuje, napsal jsem raději, že jich je 4%. Toto číslo je ve všeobecném povědomí ale historicky vzniklo kvůli nepřesnosti. Skutečné zastoupení je prý nižší, do 3%. Proč myslíte, že to mělo být jako u beranů 10%?

Odpovědět


Jan Novák9,2010-02-09 08:05:22

U beranů bylo zjišťováno jestli dá přednost při páření samici nebo samci. Pokud nebyl samec k dispozici, pářil se se samicí. To není v lidské definici homosexuál, ale bisexuál. A těch je pravděpodobně víc než vyhraněných homosexuálů.
Podle mého názoru by se ale měli počítat také.
p.s. Já sám nejsem ani homosexuál ani bisexuál. Stejné pohlaví mě naprosto nezajímá, takže mě homosexualita neodpuzuje jako to je u lidí s potlačeným sklonem k homosexualitě.

Odpovědět

-

Zdeněk Jindra,2010-02-08 17:48:29

V článku nezaznělo, že stejný gen u žen zvyšuje jejich sexuální aktivitu. Homosexualita mužů je stejným vedlejším jevem, jako třeba bradavky. Správná matematická otázka tedy zní: Vyplatí se 2% jedinců (z celé společnosti, ne jen muži) genově pohřbít ve prospěch 2% žen, které se budou množit x-násobně? Protože zmínění sodomité kompenzují absenci rozmnožování péčí, pravděpodobně bude u žen s tím genem třeba stačit, aby měly místo 2 dětí 3 a je to jasné.

Odpovědět

?

František Kříž,2010-02-08 11:28:10

Když je homosexualita biologicky výhodná, proč jsou jich jen 4% a ne třeba 25%? Tím, že někdo podporuje příbuzného zvýší pravděpodobnost jeho přežití a tím i svých genů v něm. Skutečně jí zvýší o tolik, aby se přírodě vyplatilo "produkovat" gaye? Když bychom odhadli pravděpodobnost, že přežijí geny heterosexuála v jeho potomcích s tím, o kolik se zvýší pravděpodobnost jejich přežití díky péči o příbuzné, řekl bych že ne. Spíš si myslím: Když dojde k poruše a narodí se gay, má on alespoň tendenci podporovat příbuzné aby příroda zachránila co se dá

Odpovědět


Ani ne

Jan Novák9,2010-02-08 18:10:45

V případě že je těžké získat dostatek potravy může být výhodnější když méně potomků vychovává více členů rodiny, například u vlků celkem pravidelně. A homosexuálů je určitě víc než 4%, naše kultura homosexualitu aktivně potlačuje, 4% jsou těch kdo to mají "natvrdo" takže jinak nemůžou. Například u beranů dává přednost partneru stejného pohlaví 10%. U lidí by to mohlo být podobné kdyby teplouš nebyla nadávka.

Odpovědět


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz