Magický kalendář v retro stylu  
Věrná reprodukce malby na plátně a papíru pro chvíle pohody a pro všední den kalendář s poznámkovým blokem propojený se všemi členy domácnosti.

Není divu, že kalendář, o němž je řeč, vymysleli v Japonsku, kde si potrpí na kaligrafii a akvarely. Dojem uměleckého díla na papíru či šepsovaném plátnu má být dokonalý. Vtip je v tom, že nejde o umělecké dílo, ale reprodukci. Papír je totiž elektronický. 
To ale znamená, že funguje také jako obrazovka. Nedosahuje sice takového rozlišení jako LCD monitory určené pro grafiky, ale na něčem, co se snaží imitovat strukturou  papír, to nevadí. Zatím ještě kalendář neumí reagovat stejně jako dotykový displej a změna motivu se na něm musí provést tlačítkem na okraji, nebo přes počítač, zato to vynahrazuje tím, že spolupracuje a přebírá automaticky data z chytrých telefonů a notebooků.

 

Kosho Tsuboi, vývojář kalendáře: Základem je operační systém založený na jádře Linuxu (android). Kalendář spolupracuje s kalendářem Google.
Kosho Tsuboi, vývojář kalendáře: Základem je operační systém založený na jádře Linuxu (android). Kalendář spolupracuje s kalendářem Google.

Všem členům rodiny to tak umožňuje vkládat, ať už manuálně, nebo automaticky, do společného kuchyňského zapomětníku, co je kdy potřeba udělat, zapsat vzkazy ostatním a jako kalendář bude všem připomínat dlouhodobě plánovanou oslavu osmdesátin prababičky, na kterou všichni zapomněli, protože ji má v počítači jen maminka. S předstihem tak upozorní, že akce koliduje s předáním auta do opravny, kterou naplánoval tatínek, případně s plánovanou účastí na závodech, kterou má v mobilu ratolest. 
U vícečetných moderních domácností je problém plánování společných akcí i setkávání se u jednoho stolu. Kalendář na stěně tak může pro případ takových šťastných chvil omezit houstnutí nálady dohadováním, že někdo o čem nevěděl.  Třešničkou na dortu kalendáře je, že aniž by návštěvy mohly strkat nos do našich soukromých vzkazů a plánů,  budeme je udivovat vytříbeným uměleckým stylem, a pokaždé jiným. 

Na rozdíl od klasických displejů elektronický papír nevyžaduje, vyjma okamžiků zápisu, žádnou energii a se spotřebou nula nula nic nezatěžuje rozpočet a ani nás nezdržuje vypínáním, když opouštíme byt. Je to také mnohem víc sexy, než kdyby nám stejnou službu provozoval monitor televize, nebo obrazovka PC.  Hranice mezi analogickým a digitálním světem se rychle stírá a nápadů uživatelsky sympatických udělátek, které nám budou šetřit čas a nervy, bude kvapem přibývat.



Pramen

www.android.com/object/vote/magic-calendar/

Datum: 27.03.2017
Tisk článku


Diskuze:

Žádný příspěvek nebyl zadán

Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz