Klimatologický hokej v Ekolistu  
„Jediné, čeho je IPCC schopen, je zkombinovat tisíc argumentů a konstatovat silným hlasem, že to vše dává určité poselství. Ale tak to prostě ve vědě fungovat nemůže. Buď argument platí, anebo ne. A ten o tom, že klimatická změna nám hrozí katastrofou, zjevně nefunguje,“ ...

 

Tréning budoucího člena IPCC? Zdroj: The Reference Frame

...jsou slova fyzika Luboše Motla v rozhovoru "Klimatická změna svět neohrožuje, alarmisté ano", který včera zveřejnil internetový zpravodajský server Ekolist.cz, podporován kromě jiného i Ministerstvem životního prostředí a Státním fondem životního prostředí ČR. 

Redakce Ekolistu čtenářům nabízí možnost se zapojit do diskuse, v níž „Luboš Motl bude až do pátku 11. března odpovídat na vaše otázky v diskusi pod článkem.“


Ta probíhá už od včerejška zejména mezi L. Motlem, V. Kremlíkem (blog Klimaskeptik.cz) na jedné straně a klimatologem L. Metelkou (blog) a anonymním Greenem (z diskusí na Oslu se domníváme, že jde o koordinátora Slovenskej klimatickej koalície, o.z. Za matku Zem, Pavla Širokého) na straně druhé. V současnosti je v diskusi již přes 130 příspěvků. Jestli vás ještě zpolitizované téma klimatických změn a jejich katastrofálních důsledků zajímá, máte možnost se do ní zapojit.


Nynější příspěvek v Ekolistu je jakousi protiváhou k nedávno zveřejněnému rozhovoru s klimatologem Ladislavem Metelkou, zástupcem ČR v Mezivládním panelu pro změny klimatu – IPCC.


Luboš Motl po doktorátu na Rutgersově univerzitě státu New Jersey (Rutgers, The State University of New Jersey) jako postdoktorand vyučoval teorii superstrun na Harvardově univerzitě (Harvard University na Oxford Street v Cambridge v americkém státě Massachusetts :). Kromě fyziky v okruhu jeho zájmů dominuje klimatologie a je znám svým skeptickým postojem k demagogickému strašení katastrofami, ke kterým prý směřuje člověkem způsobená klimatická změna, přesněji globální oteplování. Své názory prezentuje na vlastním, anglicky psaném blogu The Reference Frame, který v roce 2008 získal prestižní ocenění Weblog Awards za nejlepší blog kontinentální Evropy.

Autor: Redakce
Datum: 10.03.2011 09:38
Tisk článku

Související články:

Konsensus klimatologů na špatném základě?     Autor: Josef Pazdera (28.08.2017)
Vinit ze sucha globální oteplování je zcestné     Autor: Josef Pazdera (15.11.2012)
Spor o hokejku uzavřen     Autor: Vítězslav Kremlík (05.08.2010)
Šéf IPCC: „Od médií zachovejte odstup“     Autor: Dagmar Gregorová (19.07.2010)



Diskuze:

Žádný příspěvek nebyl zadán

Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz