Každoroční konference se koná letos poprvé a naposledy  
Na Massachusetts Institute of Technology se v sobotu 7. května koná konference, které by se zájemci měli účastnit nesčetněkrát, i když se vlastně koná poprvé a naposledy.

 

Zvětšit obrázek
Místem konání neobvyklé konference se 7. května 2005 stává až na věky věhlasný MIT.

Věhlasný MIT přivítá na nádvoří svého East Campusu první a poslední Konferenci cestovatelů časem. Tato skupina lidí je totiž zřejmě jediná, která se může na jednom místě a v jednom čase scházet opakovaně, a je proto mrhání časem i energií pro ně pořádat opakované akce. Akci předcházela velmi intenzivní informační kampaň, protože potenciální cílová skupina se nachází desetiletí, ale možná i staletí nebo tisíciletí v budoucnu. Na rozdíl od konference, jež je záležitostí jednorázovou, představuje informační kampaň záležitost trvalou, neboť je potřebné zajistit, aby zpráva o konání konference přetrvala do budoucnosti, cestovatelé v čase ji objevili a vydali se do 7. května 2005 na souřadnice 42o 21´36,025´´ severní šířky a 71o05´16,332´´ západní délky. Základním cílem je, aby tato konference nikdy nebyla zapomenuta. Osel se ke kampani připojuje tímto příspěvkem.


Organizátoři akce se snaží proniknout s oznámení o konání konference do velkých deníků jeko je New York Times nebo Washington Post. Vyzývají spřízněné duše, aby zprávu zapsali na trvanlivý papír a vkládali ji do knih ve vědeckých knihovnách nebo tesali zprávu do kamenných desek.

 
Konference cestovatelů v čase, pokud se zdaří, se bude konat opět na stejném místě a ve stejném čase.

O konferenci by se mělo co nejvíce mluvit, aby se zpráva o jejím konáním předávala i ústní lidovou slovesností.



Cestovatelé v čase budou tuto událost navštěvovat opakovaně. Nejprve se vydá na konferenci jen hrstka dobrodruhů, ale ti se po návratu do své současnosti pochlubí zážitkem svým kolegům a příště už se vydá na konferenci větší skupinka. Nakonec by mohla mít konference proporce slavného hudebního festivalu ve Woodstocku.

Je vysoce pravděpodobné, že se ale současným návštěvníkům konference cestovatelé v čase neprozradí, protože to by mohlo vyvolat narušení příčinnosti v dějinách – událost známou všem milovníkům sci-fi jako chronoklasmus.

 

Datum: 03.05.2005 01:26
Tisk článku

Související články:

New Horizons míjí Triton     Autor: Tomáš Petrásek (01.04.2011)
Smí Rakušané topit uhlím?     Autor: Igor Tureček (17.04.2008)
Ig Nobel ceny 2007     Autor: Josef Pazdera (06.10.2007)
Budou se děti jmenovat „@“,...?     Autor: Josef Pazdera (19.08.2007)
Přehrajte si své geny třeba na piáno     Autor: Jaroslav Petr (03.05.2007)



Diskuze:


Diskuze je otevřená pouze 7dní od zvěřejnění příspěvku nebo na povolení redakce








Zásady ochrany osobních údajů webu osel.cz